Sremac i Sremica - najbolji suvenir iz Stare Pazove (FOTO)

I. Mitić

14. 11. 2019. u 18:24

Сремац и Сремица - најбољи сувенир из Старе Пазове (ФОТО)

Foto: I. Mitić

Leskovac i ove godine okupio turističke radnike iz cele Srbije
NA 12. Izložbi suvenira i turističkih publikacija u Leskovcu više desetina gradova i opština iz Srbije i zemalja regiona predstavile su svoje najoriginalnije i najbolje promotivne materijale koje koriste prilikom predstavljanja turističkih potencijala krajeva iz kojih dolaze. Njima su na ovoj dvodnevnoj manifestaciji konkurisali za nagrade u 11 različitih kategorija, a prva nagrada za najbolji suvenir otišla je u Staru Pazovu za lutke „Sremac i Sremica“.

NAJORIGINALNIJI U POŽAREVCU Prvu nagradu za najoriginalniji eksponat žiri je dodelio Požarevljanima za stonu lampu potkovicu. Druga nagrada pripala je TO Boljevca za štafelaj, a trećenagrađeni su Bojničani za set upotrebnih predmeta od stakla.
U kategoriji jednolisnih turističkih publikacija za najbolje je izabrano JP „Smederevska tvrđava“, za prospekte „Tvrđava“ i „Vila zlatni breg“. Prvonagrađeni u kategorijama višelisnih publikacija su Kruševljani, za publikaciju „U slavnome gradu gospodstva mi Kruševcu“, i Nišlije za dvojezičnu publikaciju „Niš u reči i slici“. Prvu nagradu u kategoriji promo-filmova dobili su Beograđani, dok su Kraljevčani najbolje plasirani u ocenjivanju video reportaža. Najbolji tv spot, „Gde staro postaje novo“, stigao je iz Sokobanje. Za najbolje upotrebne predmete nagrađeni su turistički radnici Smedereva, Novog Pazara, Loznice i Bele Palanke, dok su prvonagrađeni tradicionalno vezeni peškiri koje je predstavila TO Surčina.

Kragujevčani su osvojili prvu nagradu za set plakata „Turistička destinacija i manifestacija“. U kategoriji fotografija najbolje ocene dobio je set fotografija TO Knića kojoj su pripala i priznanja za dve prvonagrađene pojedinačne fotografije, dok su trećeplasirani u ovoj kategoriji turistički radnici Trstenika i Kuršumlije. Prvonagrađena turistička mapa stigla je iz Novog Pazara, dok su Čačani dominirali u kategoriji razglednica. Osim turističkih radnika Stare Pazove najbolje suvenire, prema oceni žirija, imale su i turističke organizacije Surčina (keramičke figure), Zrenjanina (etno obuća), Smedereva (magnet) i Kragujevca (zvono).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije