KOVID-19 u Rasinskom okrugu: Još 13 novoobolelih

NovostiOnline/S.B.

nedelja, 05. 07. 2020. u 15:19

КОВИД-19 у Расинском округу: Још 13 новооболелих

Foto S.B.

Među novopotvrđenim pozitivnim slučajevima je sedam pacijenata iz Kruševca, iz Aleksandrovca je njih četvoro, dok je u Brusu – dva novoobolela
KRUŠEVAC-NOVIH 13 obolelih od KOVID-19 potvrđeno je u Rasinskom okrugu,čime se broj obolelih od početka epidemije, prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdravlje Kruševac popeo na čak 497. Među novopotvrđenim pozitivnim slučajevima je sedam pacijenata iz Kruševca, iz Aleksandrovca je njih četvoro, dok je u Brusu – dva novoobolela.

Vanredna situacija nije još uvek proglašena ni u jednoj lokalnoj samoupravi u okrugu. Štab za vanredne situacije u Kruševcu je od početka epidemije registrovao 323 slučaja. U Aleksandrovcu je KOVID-19 utvrđen kod 67 a u Brusu u 58 slučajeva.


Broj lica kod kojih je PCR test pokazao prisustvo virusa je prema zvaničnim podacima ZZJZ ostao nepromenjen u Varvarinu-27, Ćićevcu 12 i u Trsteniku-12. Prema saznanjima “Novosti”, trenutno je na teritoriji okruga 143 aktivna slučaja.


Pacijenti se leče na Infektivnom odeljenju u Kruševcu,ali i u kliničkim centrima u Kragujevcu i Nišu.


Pritisak na KOVID-ambulante pri domovima zdravlja je veliki: iz Brusa je u subotu saopšteno da se samo u proteklih 48 sati 45 ljudi javilo sa disajnim tegobama, dva pacijenta su transportovana za kruševačku bolnicu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije