Porodicu Olivere Rajić u Kikindi tokom vanrednog stanja zadesila je velika nevolja. Njima je u požaru stradao stan, pa u njemu ne žive od 21. marta. Toga dana, sat iza ponoći, iz susednog stana u Ulici Alekse Dundića, varnica je zapalila krov i njihovog doma. Šteta je nastala od vatre, ali i vode prilikom gašenja. Od tada Olivera sa suprugom i dvoje dece, od 13 i osam godina, živi u komšiluku.

- Komšije u susednom stanu su problemetičnog ponašanja. Čuli smo lupanje kod njih, dolazila je i policija, jer je neko prijavio buku. Kada su oni otišli, iza ponoći smo ostetili dim i videli da gori krov. Da bi se spasili, decu sam izvela napolje, pokupila dokumenta i osnovne stvari i na ulici smo sačekali vatrogasce. Sutradan više nismo mogli da živimo u stanu – priča Olivera.

Njenu porodicu tada je spasila humanost drugih komšija. Marija i Janoš Bor ustupili su im svoj prazan stan.

- Ti dobri stariji ljudi dali su nam ključeve svog stana. Okrečili smo ga, preneli belu tehniku i stolice koji su jedino ostali. Od prijatelja i poznanika dobili smo nameštaj – navodi Olivera.

Kikinđani su se organizovali preko društvenih mreža i “Mame Kikinđanke” pokrenule su akciju prikupljanja pomoći.

- Javili su se pojedinci i preduzetnici. Stigao je deo građe za krov, obećan je šljunak, javljaju se i drugi. Nismo očekivali ovakavu solidarnost. Iznenađeni smo dobrotom sugrađana – kroz suze je rekla Olivera.

Porodica od jedne plate ne može da osigura svakodnevni život i obnovu stana koji je postao zgarište. Da bi ponovo imali dom potrebni su građevinski materijal, sanitarije, vrata i prozori, podovi, cement.

ŠTETA 1,5 MILIONA

U požaru su iste večeri oštećena četiri stana sa vezanim krovom. Šta je izazvalo vatru nije precizno utvrđeno. Prema nezvaničnim procenama materijalna šteta na sva četiri objekta je oko 1,5 miliona dinara.