Protojerej Milan Nikolić preminuo je u subotu u 68 godini života usled komplikacije sa plućima. On je 1. aprila smešten na Internoj klinici za plućne bolesti u Nišu. Imao je jaku upalu pluća. Lekari su se borili za njegov život, međutim, poznati niški sveštenik izgubio je bitku.


Stanovnici naselja Brzi Brod u Nišu opraštaju se od njega i zahvaljuju za sve što je za njih i za njihovo naselje učinio.


Protojerej Milan Nikolić (1952–2020) bio je jedan od najobrazovanijih sveštenika u gradu Nišu. Nakon bogoslovije, želeći da studira i da izađe u susret izazovima društvenih nauka, kao i drugim izazovima vezanim za socijalno i pedagoško služenje, upisao je i uspešno završio studije sociologije. Počeo je da postiže rezultate na planu društvenih istraživanja, ali je u jednom životnom trenutku shvatio da želi celokupan svoj život i rad da posveti svojoj crkvi.


Nakon rukopoloženja 1996. godine i postavljanja na mesto paroha u Leskovcu, imao je blagoslov i poverenje Njegove svetosti Patrijarha Irineja, tada Episkopa niškog, da intelektualnim radom doprinese aktivnostima crkve. U vreme kada još nije bila uvedena verska nastava u školama. građani Leskovca mogli su da steknu najverodostojnije hrišćansko obrazovanje, jer se otac Milan, podržavajući i organizujući u tome i druge sveštenike, redovno obraćao vernima preko lokalnih medija. U načinu na koji je on, onda kao leskovački paroh, povezivao gradske medije, gradske institucije i crkvu, pokazali su se najbolji plodovi njegovog obrazovanja, kao i odgovarajućeg umeća komunikacije koju i kasnije primenjivao u svojoj službi. Leskovac je i danas poznat po živoj katihetskoj i misionarskoj aktivnosti svojih sveštenika, na temeljima koje je u značajnoj meri pre više od dve decenije pokrenuo u tom gradu otac Milan Nikolić.


Dolaskom na mesto paroha u Niškoj Banji 1999. godine otpočeo je drugi period u njegovom životu.


Svojim trudom privukao pažnju mnogih, od učenih studenata teologije do prostih bogotražitelja i namernika iz naroda.


Otac Milan je sa još većim intenzitetom razvio svoj pastirski rad i služenje, organizujući čitavo ovo niško naselje oko crkve, okupljajući narod svih uzrasta i pokrećući važne građanske inicijative.