Gradi se postrojenje vredno TRI MILIONA EVRA: Unapređenje privrede u opštini Žabari (FOTO)

NovostiOnline/D.N.

19. 02. 2020. u 17:12

Гради се постројење вредно ТРИ МИЛИОНА ЕВРА: Унапређење привреде у општини Жабари (ФОТО)

Centar Žabara/ Foto: D.N.

U industrijskoj zoni investitor gradi postrojenje za tretman neopasnog otpada, u kojem će u početku raditi 25 ljudi, a kasnije će taj broj biti povećan
ŽABARI – Da bi promenili „ličnu kartu“ opštine Žabari, koja spada u red slabo razvijenih, u lokalnoj samoupravi intenzivno rade na stvaranju uslova za nova zapošljavanja.


- Prioritet nam je formiranje industrijske zone i privlačenje investitora. Već je potpisan ugovor sa firmom „General Recycling“ iz Beograda, o izgradnji modernog postrojenja, vrednog tri miliona evra, za tretman neopasnog otpada ekološki prihvatljivom metodom zatvorene pirolize. U početku će u njemu raditi 25 ljudi, a taj broj kasnije će biti povećan – kaže za Novosti Jovan Lukić, predsednik opštine Žabari. Na razvoj privrede utiče se i preko podrške koju opština pruža poljoprivredi, jer su ovde najzastupljeniji ratarstvo, stočarstvo i voćarstvo.


Pojedine državne parcele date su u zakup na 30 i 40 godina za formiranje zasada voća i na taj način stvoreni su uslovi za zapošljavanje stalnih i sezonskih radnika.


* Jovan Lukić - predsednik opštine Žabari


- Stočarima smo obezbedili subvencije za nabavku umatičenih priplodih grla, a voćarima za podizanje novih zasada.


Poljoprivrednicima se pomaže i tako što ostvaruju popust od pet odsto u fabrikama koje se bave proizvodnjom poljoprivrednih mašina – ističe Lukić. Neophodan uslov z rad privrede jeste i dobra putna infrastruktura. U prethodnom periodu asfaltirano je više ulica u Žabarima i seoskim naseljima, uz uređenje atarskih puteva, i u ove radove uloženo je skoro 15 miliona dinara.*Njive – ulaganja u poljoprivredu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije