NESREĆA NA LESKOVAČKOJ PRUZI: Teretni voz udario kamion, vozač stabilno

I. M.

22. 08. 2019. u 09:28

НЕСРЕЋА НА ЛЕСКОВАЧКОЈ ПРУЗИ: Теретни воз ударио камион, возач стабилно
Do nesreće je došlo u četvrtak oko 4.30 sati, a pojedini mediji prenose saopštenje „Infrastrukture železnice Srbije“ u kome se navodi da se u trenutku sudara vozač kamiona provlačio između spuštenih polubranika
LESKOVAC – Vozač kamiona koji je povređen prilikom sudara njegovog vozila i teretnog voza na pružnom prelazu u južnom delu Leskovca, na putu ka Vlasotincu, je van životne opasnosti. On je zbrinut u Urgentnom centru leskovačke Opšte bolnice gde je, posle dijagnostike, zadržan na posmatranju.


PROČITAJTE I: Požar u okolini Bujanovca: Tri dana gori šuma
Do nesreće je došlo u četvrtak oko 4.30 sati, a pojedini mediji prenose saopštenje „Infrastrukture železnice Srbije“ u kome se navodi da se u trenutku sudara vozač kamiona provlačio između spuštenih polubranika na obezbeđenom putnom prelazu i tako izazvao udes. Postoji mogućnost da vozač kamiona, zbog povrede glave, bude transportovan u niški Klinički centar, a on je navodno, posle sudara, govorio kako rampa na putnom prelazu nije bila spuštena. Saobraćaj je na ovom delu puta ubrzo posle udesa ponovo uspostavljen.

Leskovčani koji žive u blizini tri obezbeđena pružna prelaza u gradu ističu da se ranije dešavalo da rampe na njima ne budu spuštene iako je prugom prolazio voz.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Leskovčanin

22.08.2019. 10:59

Na snimku se vidi da polubranik sa suprotne strane nije spušten, da je bio spušten u tom položaju bi i ostao jer je rampa fizički oštećena i pokvarena posle ovog sudara. Pogledajte snimak od 7-12 sekunde gde se vidi da polubranik stoji uspravno sa suprotne strane.

Bojan Petković

22.08.2019. 11:52

Rampa nije radila cele noći kao i signalizacija, ja prošao 30 ak metara od voza jer nepregledno i nije se vidlo svetlo sa voza