Nova sanitetska vozila za 21 ustanovu u Vojvodini (FOTO)

Z. Grumić

utorak, 05. 06. 2018. u 14:54

Нова санитетска возила за 21 установу у Војводини (ФОТО)

foto D.Dozet

Zdravstvene ustanove u Vojvodini dobile 21 sanitetsko vozilo. U obnovu voznog parka bolnica i domova zdravlja Pokrajina uložila 100 miliona dinara

PACIJENTI u opštinama i gradovima širom Vojvodine brže će i udobnije stizati do odgovarajućih zdravstvenih ustanova zahvaljujući vrednoj donaciji Pokrajinske vlade, koja je za nabavku 21 novog sanitetskog vozila izdvojila ukupno 100 miliona dinara.

Ključeve novih "fijatovih" kombija, opremljenih najsavremenijom medicinskom opremom, direktorima bolnica i domova zdravljaje u Novom Sadu uručio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade.

“Većina ovih vozila namenjena je manje razvijenim opštinama u cilju pristupačne, kvalitetne i ujednačene zdravstvene zaštite svih građana Vojvodine”, rekao je Mirović okupljenima na platou ispred zgrade Pokrajinske vlade i naglasio da vlada koju predvodi preduzima značajne mere u procesu potpunog reorganizovanja i unapređivanja zdravstvenog sistema u Vojvodini.

Pročitajte još - Država izgubila milione evra, a građani zdravlje

“Do kraja godine biće otvoren obnovljeni deo bolnice u Pančevu, u toku je rekonstrukcija nekoliko klinika u okviru Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu a u pripremi je i uređenje bolnica u Subotici, Senti i Somboru”, dodaje on.

Mirović je podsetio da je za novosadsku Dečju bolnicu Pokrajina obezbedila magnetnu rezonancu, koja će proraditi od ovog leta i dodao da je spreman i projekat za "Kamenicu 3", novog dela u okviru instituta u Sremskoj Kamenici.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković napomenuo je da je ta donacija Pokrajine ostvarena u okviru projekta "Obezbeđenje prioritetnih potreba zdravstvenih ustanova za sanitetskim vozilima" i dodao da ta vozila u Vojvodini godišnje pređu više od pet miliona kilometara i zbrinu oko 300 hiljada pacijenata.

Među ustanovama kojima je ovom prilikom obnovljen vozni park jeste i Dom zdravlja u Irigu, nerazvijenoj fruškogorskoj opštini sa oko 11.000 stanovnika.
“Ako se ima u vidu da nama pripada i Banja Vrdnik, to znači da nam se u sezoni praktično udvostruči broj potencijalnih pacijenata. Zato nam ova podrška veoma mnogo znači”, ističe za "Novosti" direktorka Doma zdravlja Biljana Milošević napomenuvši da imaju tri sanitetska vozila, koja su prevalila više od milion kilometara.
I prvi čovek kulskog Doma zdravlja Žarko Ševin zahvalio je Pokrajini na podršci, ističući da je ta zdravstvena ustanova dobila i značajnu opštinsku pomoć.
“Opština Kula nam je izdvojila tri miliona dinara za nabavku novog sanitetskog vozila za transport pacijenata. Sad možemo da se pohvalimo da je naš vozni park sličan onima u zemljama EU”, naglašava Ševin.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije