Smederevo: Tender za novogodišnje ukrase pod znakom pitanja

J. ILIĆ

21. 12. 2016. u 11:00

Još nema pravog odgovora na sumnje u izbor firme koja je zadužena za novogodišnje ukrašavanje grada na Dunavu

Смедерево: Тендер за новогодишње украсе под знаком питања

Tender za novogodišnje osvetljenje grada je pod sumnjom

SMEDEREVO - Tender za novogodišnje osvetljenje grada je pod sumnjom jer javna nabavka, raspisana na čak 53 strane, sadrži detaljne tehničke karakteristike, čak i fotografije ukrasa koje je, kako se ispostavilo, mogla da ponudi jedino firma "Kip lajt" koja se jedina i javila.

Tender je, inače, okončan neuobičajeno brzo. Rok je istekao 28. novembra, odluka je doneta već sutradan, a ugovor za posao vredan više od deset miliona sa porezom je zaključen 30. novembra. Podsetimo, "Kip lajt", koji je angažovan i za kićenja Beograda, a radi se o distributeru najvećeg evropskog proizvođača elemenata za dekorativno osvetljenje, grčke firme "Fotodiastasi".

Sumnje da je tender zapravo pisan za ovu firmu nisu razvejane ni na sednici Skupštine grada, iako je opozicija to pitanje više puta postavljala, a onda je u javnosti pokrenuta peticija sa idejom da se novogodišnji ukrasi prodaju, a za taj novac kupi oprema za bolnicu.

Onda se, posredstvom gradskog sajta, oglasila i gradonačelnica Jasna Avramović, objašnjavajući da grad ne može da finansira pomenutu državnu ustanovu, ali da je već izdvojeno 70.000 evra kao donacija.

Iako kaže da u budžetu ima 400 miliona dinara "viška", za ovu namenu novca nije bilo, pa je usledio rebalans za nedostajućih pet miliona na ime svečane rasvete, ali je ponovo izostao uverljivi demanti sumnji da je javna nabavka bila već viđena za pomenutu beogradsku firmu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Glupsan

21.12.2016. 11:34

Za dve noci nekog sarenila i rugla bez ukusa i konsultovanja sa dizajnerima i umetnicima gde bi sigurno bilo sa vise ukusa i mnogo jevtinije a mogle su se asvaltirat i sigurno dve ulice van centra jer i tu zivi narod a ne samo u dve ulice u centru.Tako je bilo i sa raznim muzikantima i uvek je neko bio donator a ne gradjani