NIŠ - Grupa "Maj plejs"" kupila je za 97,3 miliona dinara hotel Srbe Ilića "Ambasador" u centru Niša. Početna cena je bila 87 miliona dinara, ali je Spasić, iza koga stoji grupacija "Maj plejs" ali i OTP banka, bio rešen da kupi jedan od simbola Nišlija. Ilić najavljuje da će hotel sa četiri zvezdice biti otvoren 25. maja iduće godine, na Spasovdan.

Spasić ne može u ovom trenutku da otkrije koliko novca će uložiti, ali veruje da će ulaganja biti milionska ako se uzme u obzir da se u ovaj objekat više od jedne decenije ništa nije ulagalo. Sam hotel je poprilično "očerupan" jer je nameštaj odavno prodat da bi se namirili poverioci, a saznajemo da su poskidani čak i radijatori i da je ostao "goli" beton.

- Objekat treba kompletno renovirati, počev od elektro, vodovodne i kanalizacione instalacije. Treba uraditi klimatizaciju i grejanje. To sve ide kompletno novo, kao i zidovi, plafoni podovi i nov nameštaj - kaže Spasić, koji je projekat adaptacije i renoviranja poverio niškim arhitektama iz "Alterne". Kaže i da će građeviske poslove poveravati isključivo lokalnim građevincima.

- Kada se pribave sve neophodne dozvole, u hotel u centru Niša ući će majstori. Hotel će biti urađen kao objekat visoke kategorije sa 5 zvezdica, ali će biti kategorisan sa 4 zvezdice. Jedini razlog za to je što želimo da budemo pristupačni svima - kaže Spasić.