Тренер фудбалера Манчестер Ситија Пеп Гвардиола рекао је данас да је његов тим најбољи у последњих десет година у Енглеској.

"Мислим да смо у прошлој деценији били најбољи тим у погледу бодова, голова, титула и других параметара. Честитам клубу на томе", рекао је Гвардиола.

Енглески клуб је током последњих десет година одиграо 381 утакмицу, у којима је сакупио 818 бодова, што је тачно 71 бод више од првог наредног клуба, а то је градски ривал Јунајтед, који је освојио 747 бодова у 380 утакмица.

Гвардиола је посебно похвалио власнике клуба и рекао да су они једни од најзаслужнијих за бројне успехе које Сити остварује.

"Гледамо то из перспективе свега што се дешавало у последњих десет сезона, поготово од момента када су људи из Абу Дабија преузели клуб, а затим купили добре играче и довели квалитетне менаџере", казао је он.

Прошле сезоне Сити је у неизвесној завршници успео да стигне до титуле у Премијер лиги, а сада се налази на трећој позицији, иза Ливерпула и Лестера.

"Није било лако, али урадили смо то. Борили смо се с џиновским 'слоновима' у Енглеској, с великим клубовима којио имају богату историју. Ми смо у последњој деценији постали део целе те приче и то је невероватно", рекао је Гвардиола.