Rukometni rerezentativac Severne Makedonije Filip Taleski (24) narednu sezonu će igrati za Vardar iz Skoplja, objavili su danas lokalni mediji.Da je jedan od najtalentovanijih mladih makedonskih igrača potpsao jednogodišnji ugovor za portal "Gol" (gol.mk) potvrdio je novi prvi čovek skopskog tima Mihajlo Mihajlovski.

Taleski je poslednju sezonu proveo u nemačkom timu Balingen, nakon ;dve godine u Rajn nekar levenu. Ponikao je u skopskom Metalurgu, gde je za seniorski tim igrao od 2014. do 2017. Za reprezentaciju Severne Makedonije je odigrao 26 utakmica i postigao 65 golova.

- Čast je i zadovoljstvo da se igra u Vardaru. Posle razogovra sa Mihajnom Mihajlovskim brzo smo se dogovorili oko mog dolaska - rekao je Taleski za makedosnki portal Sport (sport1.mk).

Filip Taleski je novo letne pojačanje pojačanje Vardara, posle francuskog golmana Riobina Kantegrela, a ugovor sa makedonskim šampionom su prethodnih dana produžili prvotimci Stojanče Stoilov, Timur Dibirov, Kristijan Disinger, Ivan Čupić i Gleb Kalaraš.