Gajić o neuspehu Srbije u Berlinu: Kovač ostaje, ako hoće!

S.KRSTOVIĆ

petak, 10. 01. 2020. u 21:11

Гајић о неуспеху Србије у Берлину: Ковач остаје, ако хоће!

Zoran Gajić i Slobodan Kovač Foto CEV

Povrede su nas sasekle i tek sada sam svestan koliko je evropsko zlato veliki uspeh, kaže Zoran Gajić predsednik OSS

ZORAN Gajić, predsednik OSS, razočaran je što odbojkaši nisu u Berlinu izborili plasman na Olimpijske igre u Tokiju, ali za neuspeh ne optužuje nikoga. Legendarni trener smatra da su igrači žrtve nehumanog kalendara i da je vizu za Japan izvadila selekcija koja je imala najmanje problema sa povredama. Nada se i da će Slobodan Kovač, kome je istekao ugovor, i dalje voditi "orlove".

- I pre odlaska na kvalifikacioni turnir rekao sam Bobi da ne brine. Normalno je da nastavi započeti posao. Dakle Kovač ostaje, ako hoće - ističe u telefonskom razgovoru za "Novosti" predsednik OSS Zoran Gajić.

Trofejni stručnjak podseća da je i posle Evropskog prvenstva, na kojem su naši osvojili zlato bez poraza, govorio da su reprezentacije ujednačene i da mnogo toga zavisi od zdravstvenog stanja najboljih igrača.

- U Evropi ima devet selekcija, među kojima odlučuju nijanse. Možeš da budeš pravi, ali ako ostaneš bez jednog ili dvojice glavnih igrača, padaš na deveto mesto. Toliko su selekcije ujednačene i tek sam u Berlinu postao svestan koliko je veliko zlato osvojeno u Parizu - podvlači Gajić.

Prvi čovek naše igre podvlače da na kvalifikacionom turniru u nemačkoj prestonici igra nije bila u prvom planu.

- Našu igru ne mogu nikako da komentarišem. Uroš Kovačević je došao povređen, stegao je zube, igrao, ali nije mogao da smečuje kako zna, samo je kuvao ili prebacivao loptu. Ivović se ukočio, nije mogao da pomogne, rovit je i Atanasijević, koji je odmah otišao u Peruđu zbog terapija. Jednostavno, takvi su došli iz klubova, Kovač ih nije povredio, a bilo je malo vremena da se oporave - naglašava Gajić.

Predsednik OSS još jednom se osvrnuo na kalendar takmičenja:

- Ko zna koji put reći ću da je veoma nehuman, da uništava najbolje igrače. Imamo informaciju da će doći do promene, da je ovo poslednji turnir, da će EP 2023. odlučivati ko će na Olimpijske igre u Parizu. To je, ipak, pravednije.

ŽAO MI JE IGRAČA

NIJE sporno da će Savez i selektor Kovač napraviti strategiju za Pariz 2024.

- Ove godine imamo samo Ligu nacija, dogodine EP. Meni je najviše žao igrača, naročito onih kojima je ovo bila poslednja šansa da igraju na OI. Njima je sigurno najteže i potrebno je da se "izduvaju". A mi u OSS možemo da kažemo da nam je čaša polupuna, jer će devojke igrati u Tokiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije