Premijer Rusije Dmitrij Medvedev ocenio je da je današnja odluka Svetske antidoping agencije (WADA) "manifestacija hronične antiruske histerije".

- Činjenica je da se ove odluke ponavljaju i često primenjuju na one sportiste koji su već kažnjeni na ovaj ili onaj način... Čini se da je reč o nastavku antiruske histerije, koja je već postala hronična - rekao je Medvedev u Gorkom, prenosi TASS.

PROČITAJTE JOŠ: Ni Putin ne može na Olimpijske igre u Tokio

WADA je danas suspendovala Rusiju na četiri godine sa svih velikih sportskih takmičenja zbog manipulisanja doping podacima.

- Nedavno sam u jednom intervjuu rekao da, na ruskoj strani, i dalje postoje problemi sa dopingom. To je nemoguće poreći - dodao je Medvedev.

On je, ipak, naveo da bi sve relevantne organizacije u zemlji trebalo da se žale na odluku WADA.

PROČITAJTE JOŠ: Nezapamćen skandal u svetu sporta: Rusija izbačena sa Olimpijskih igara, ali ne i Evropskog prvenstva u fudbalu

Današnja odluka WADA znači da ruska himna i zastava neće biti dozvoljene na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine, kao i na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Kataru 2022. godine.

Međutim, sportisti koji dokažu da nisu učestvovali u doping skandalu moći će da se takmiče na Olimpijskim igrama pod posebnim uslovima i neutralnom zastavom.