Mekinro o predstojećim grend slemovima: Ubeđen sam da će Novak igrati u Njujorku, što za Nadala ne mogu da kažem

Novosti online

sreda, 01. 07. 2020. u 12:47

Мекинро о предстојећим гренд слемовима: Убеђен сам да ће Новак играти у Њујорку, што за Надала не могу да кажем

Džon Mekinro foto: EPA

Imamo dva turnira koja su igračima veoma važni i nadamo se da će Novak ozdraviti i odabrati da igra na Ju Es openu, rekao je Amerikanac

Džon Mekinro je optimista što se tiče odigravanja zakazanih grend slemova poput Ju Es opena (od 31. avgusta do 13. septembra)i Rolan Garosa (od 27. septembra do 11. oktobra). Legendarni teniser nije siguran koliko će igrači iz Evrope biti spremni da dođu u Njujork, ali se nada da hoće.


- Ja verujem da će vrhunski igrači igrati na oba velika turnira, Ju Es openu i Ronal Garosu. Oni već dugo čekaju priliku da igraju i verujem da će izaći na teren da se takmiče kako međusobno tako i sa mlađim igračima koji im prete. Imamo dva grend slema koji su igračima veoma važni i nadamo se da će Novak ozdraviti i odabrati da igra na Ju Esopenu. Verujem da hoće, dok za Nadala baš i nisam siguran da će prihvatiti da igra –rekao je Džon Mekinro.


Legendarni američki teniser smatra da ima uslova za održavanje turnira u Njujorku i Pariz, ali ima razumevanja ako igrači gaje bojazan da nije sigurno da na njima nastupaju:


- Rafa je najbolji na šljaci i moraš da budeš svestan da ga je tamo jako teško pobediti, on tamo ne gubi svaki dan. Biće zanimljivo videti kakvu će odluku doneti evropski teniseri povodom dolaska u Njujork, svašta može da se desi tokom narednih meseci. Mislim da je moguće igrati Ju Es open i Rolan Garos iako zvuči da su mere previše stroge. Očekujem da teniseri dođu, ali ne bih bio iznenađen ukoliko odluče da ne igraju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije