Šta će biti sa ostatkom sezone, koja je prekinuta usled pandemije korona virusa, još uvek se ne zna. I situacija je ista u svakom sportu. Novonastala situacija zadesila je nespremnim sve, pa tako i tenisere, koji ove takmičarske godine sigurno neće igrati Vimbldon, koji su organizatori u sredu otkazali.

O najvećim problemima sa kojima se tenis suočava je u intervjuu za "Eurosport" pričao belgijski teniser David Gofan.

- Svi želimo najbolje za turneju i za igrače. Sigurno je da nije svima isto. Novak Đoković (predsednik Saveta igrača) i Vašek Pospišil se dobro staraju o nama. Oni su ti koji uvek pregovaraju sa ATP - rekao je Gofan i dodao:

- Komplikovana je to situacija, na sve utiče drugačije. Neki su mogli da osvajaju bodove, neki su morali da ih brane. Prema nekima to nije fer, ali najpoštenije je bilo da dođe do 'zamrznuća'. Videćemo, ali sigurno je da će biti adaptacija kada se sve nastavi.

Deseti teniser sveta nije krio iznenađenje odlukom čelnika Rolan Garosa, da samoinicijativno početak Otvorenog prvenstva Francuske odlože za 20. septembar.

- To je bila jedna bomba. Niko nije očekivao takvu odluku, jer se nije čak ni spekulisalo o odlaganju. Sve se odvilo veoma brzo. Rolan Garos je pokušao da sačuva svoju kožu i doneo je odluku bez da je ATP ili igrače uopšte obavestio, bio sam šokiran. Razumem razlog, ali ne razumem način. Najbolje bi bilo da se grend slem turniri i ATP dogovore oko novog rasporeda, ali to neće biti lako.

Problem je nastao i zbog toga što Rolan Garos, prema novom rasporedu, treba da počene samo sedam dana po završetku Ju Es opena.

- Biće teško. Ako se to desi, trebalo bi već sada da krenete da se pripremate fizički. Četiri nedelje grend slemova, na tri dobijena seta, pa još promena podloge... Moraćemo da budemo baš spremni - zaključio je David.