Novak Đoković je već u drugom kolu Australian opena bio ubedljiviji i bolji nego na početku turnira. Videlo se da je srpski teniser i sam zadovoljan igrom posle pobede protiv Tacume Ita u 2. kolu Australian opena.


- Moram da mu odam priznanje na borbi do samog kraja. U drugom setu je bio jako blizu. Uslovi nisu bili sjajni, nekada je i nepredvidivo gde će lopta otići. Bio je veoma agresivan, servis mi je mnogo pomogao danas –rekao je već na terenu Đoković.


Tokom intervjua posle meča Novak je dobio dobio ovacije od publike, što je na kratko prekinulo Đokovićev razgovor na terenu. Kada su se Srbi na tribinama utišali, branilac titule u Melburnu je nastavio sa analizommeča i komentarisanje novog protivnika – Jošihita Nišioke.
- Vetar ume da vas brzo izvede iz komforne zone, dosta toga zavisi i od toga protiv koga igrate. Znao sam kakav protivnik me čeka i da ću morati da koristim spin i slajs, da izlazim povremeno na mrežu, uspeo sam - dodao je Novak, koji dobro zna šta da očekuje od Jošihita Nišioke, narednog rivala. - Levoruk je, znam mane i vrline, biće slična priprema kao za ovaj meč.