Lajović posle plasmana u drugo kolo: Mentalno sam bio prisutan sve vreme

Novosti online

21. 01. 2020. u 08:50

Лајовић после пласмана у друго коло: Ментално сам био присутан све време

Dušan Lajović foto: EPA

Nastojao sam kako treba da se zagrejem i da uđem u meč sa podignutim pulsom, kaže srpski teniser posle pobede

Posle dobijenog meča protiv Britanca Kajla Edmunda (3:0), koji je počeo jednog, a završio se drugog dana prvog kola Australian opena srpski teniser Dušan Lajović je istakao da je jako zadvoljan igrom i trijumfom.


- Krenuo sam u deficitu od prvog dana i nastavio sam jako dobro, drugog dana – rekao je Lajović čiji je meč prekinut i pomeren zbog kiše u Melburnu. -Nastojao sam kako treba da se zagrejem i da uđem u meč sa podignutim pulsom, da od prvog poena krenem kao da nismo ni prekidali. Delovalo mi je kao da je Edmundu trebalo vremena da uđe u igru, to sam iskoristio da se vratim. U drugom setu mi je vratio brejk, mogao sam tu da ga prelomim.


Nastavio je srpski teniser da analizira pobedu nad polufinalistom iz 2018. godine.


- Zadovoljan sam kako sam uspeo da budem mentalno tu sve vreme meča, nisam dozvolio da se bilo šta što se dešava odrazi na moju igru. Taktički je bio dobar potez da uspem da ga oteram sa moje bekhend strane na njegovu forhend stranu jer je on najjači kada se izvlači na forhend iz bekhend strane. Funkcionisalo je to što sam želeo, na njegove insajd aut forhende odgovarao sam bekhend paralelom - rekao je Lajović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije