PITALI smo Novaka kako gleda na mogućnost da se u budućnosti promene teniska pravila da bi igrači manje ostajali na terenu.


- Odbojka je dobar primer. U početku je bilo čudno, mnogi su kritikovali, kao što je to obično slučaj kada se dešavaju velike promene, ali ako se taj talas izdrži i postoji vizija, onda su svi zahvalni. Verujem da će se i u tenisu u budućnosti nešto promeniti - kaže Novak.


PROČITAJTE JOŠ: LEJVER VERUJE U SRBINA: Novak može do novog kalendarskog slema


Prvi reket sveta ističe da još nije siguran koja bi pravila mogla da budu izmenjena, a kao primer za testiranje novih ideja navodi turnir "Sledeća generacija" iz Milana, gde se odlučujući poen igra posle 40:40, a pobednički gem posle 3:3, uz servis bez neca.


- Objektivno, da bismo držali korak sa savremenim svetom, definitivno ćemo morati da pravimo neke modifikacije. Ne verujem da će se nešto menjati iz korena, jer je tenis stari, tradicionalan, individualni sport, drugačiji od ekipnih.


PROČITAJTE JOŠ: PUNOM BRZINOM DO ZVEREVA: Đoković ekspresno do četvrtfinala Rolan Garosa


Kao ono što je već uvedeno, navodi sat koji otkucava 25 sekundi između servisa, ali i neke druge novine.


- Kamere su sada u prolazima, koridorima, teretani, pa čak i u nekim delovima svlačionice. Pokušavaju da naprave "Velikog brata" od tenisa. U suštini, takvi su svet i društvo u kome živimo, ne samo u tenisu i sportu, nego uopšte u životu. Sve se dosta ekranizuje i prikazuje u stvarnom, realnom, sadašnjem vremenu - zaključio je Novak.