KOŠARKAŠI Partizana od danasponovo treniraju pod komandom šefa stručnog štaba Andree Trinkijerija. Kao što je najavio nekoliko dana ranije predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović, italijanski stručnjak se posle više od mesec i po boravka kod kuće u Kremoni, vratio na radni zadatak.

Strateg crno-belih, koji je stigao iz najvećeg evropskog žarišta kada je virus korona u pitanju, prvo je uradio test na virus korona, a kako je rezultat bio negativan stigla je potvrda da može normalno da se kreće u Srbiji i obavlja svoj posao. On je juče odradio i prvi trening sa ekipom, posle čak dva meseca pauze. Tokom njegovog odsustva, na vraćanju igrača u formu, radili su Aleksandar Matović, profesor Vladimir Koprivica i Alen Đorđević. Prvo na otvorenom u Hajd parku, a potom od sredine ove nedelje i u maloj sali "Štark arene".

Prema rečima predsednika kluba Mijailovića, stručni štab bi do kraja ove nedelje trebalo da bude kompletiran, što znači da se očekuje i dolazak Šćepanovića. Kada su u pitanju strani igrači, njihov povratak bi trebalo da se desi u toku naredne sedmice. U klubu su na startu priprema 4. maja istakli da će odluka o povratku stranaca biti doneta kada se bude znalo da li se takmičenja nastavljaju, međutim Partizan trenutno sve radi da ima na okupu kompletan tim čak i pre toga.

Evroliga bi do 24. maja trebalo da odluči da li će se oba ranga na evrosceni igrati po napravljenom planu u julu ili ne, dok se za ABA ligu kao ključni datum pominje 27. maj. Crno-beli su zaustavljeni u trenutku kada su obezbedili ulazak u plej-of regionalnog takmičenja sa prvog mesta, kolo pre kraja ligaškog dela. A u Evrokupu ih je čekalo četvrtfinale sa ruskim Uniksom, uz obezbeđenu prednost domaćeg terena do kraja takmičenja, baš kao i na regionalnoj sceni.

NA OKUPU 11 IGRAČA

OD početka ovih neplaniranih priprema (4. maj) Partizan je trenirao u oslabljenom sastavu koji broji 11 igrača. Treneri na raspolaganju imaju kapitena Novicu Veličkovića, jedinog stranca koji je ostao u Beogradu Rašona Tomasa, Nemanju Gordića, Ognjena Jaramaza, Nikolu Jankovića, Radeta Zagorca, Stefana Birčevića, Uroša Trifunovića, kao i tri mlade uzdanice: Lazar Stefanović, Dušan Tanasković i Luka Tarlać.