Divan gest iz Sakramenta. Bogdan Bogdanović, Nemanja Bjelica, Vlade i Ana Divac će kroz fondaciju porodice Divac donirati medicinsku pomoć Srbiji. U pitanju su respiratori, medicinske maske i dodatna oprema koja će pomoći bolnicama i lekarima u borbi protiv virusa korona.

- Inspirisan sam time što su ljudi u celom svetu dali nešto onima koji su najviše pogođeni ovom krizom, zato mi je bilo važno da pružim podršku ljudima u mojoj domovini i da pomognemo u spašavanju života. Želim da se zahvalim hrabrim medicinskim radnicima koji rade svakodnevno i pomažu onima koji su zaraženi. Zajedno ćemo proći kroz ovo – poručio je Bogdanović.

Sličnu poruku je imao i Nemanja.

- Ponosan sam što mogu da pomognem lekarima, pravim herojima koji se u prvoj liniji bore sa virusom korona i koji spašavaju živote. Tokom svega ovoga je zdravlje i bezbednost najveći prioritet – jasan je Bjelica.

Putem zvaničnog sajta se oglasio i Vlade.

- Svi smo skrhani kada vidimo šta se sve dešava širom sveta. Preko naše fondacije ćemo pomoći ljudima koji se bore sa ovim virusom. Ana i ja smo zahvalni na šansi i uz pomoć sunarodnika iz Kingsa šaljemo respiratore, maske i sve što možemo da pomognemo herojima u domovini – zaključio je Divac.