Klubovi širom Evrope osećaju finansijske udare već posle mesec i po dana od pandemije virusa korona. Prve na udaru su, i tek će biti, velike plate igrača koje moraju da budu smanjene. Negde sportisti imaju razumevanja za probleme, negde nemaju, ali je neminovno da će većina klubova primeniti nepopularne mere. Posle fudbalskih klubova Juventusa i Barselone, dogovor oko smanjenja plata postignut je u košarkaškom klubu Olimpija Milano (Armani).

Potvrda o tome da su igrači bez pogovora prihvatili rezanje finansija stigla je od trenera Etorea Mesine.

„Igrači su rekli da su voljni za prihvat zahtev kluba da im se smanje plate. Oni su osetljivi i odgovorni momci, na to sam zaista ponosan. Imamo vlasnika poput Đorđa Armanija koji je u Italiji potrošio mnogo novca u ovom teškom trenutku", rekao je Mesina.

Italijanski trener se javno izvinio jer u početku virus korona nije shvatao ozbiljno:

"Pogrešio sam u proceni oko težine virusa. Mislio sam da neće imati ovako težak uticaj na sve nas. Izvinjavam se ako sam nekome rekao gluposti".

Shodno svojim lošim procenama na početku epidemije u Italiji Mesina ne želi da daje svoje vizije o nastavku sezone.

"U ovakvoj situaciji teško je pričati o sportu. Za eventualan nastavak prvenstva slušaćemo i prihvatiti šta odluči Košarkaška liga. Komentiranje bi bilo nepoštovanje prema svima koji se trude da donesu najbolju odluku", zaključio je Etore Mesina.