UZMI Lazo evrotitulu - odzvanjala je poruka za trenera Milivoja Lazića sa tribina dvorane u Železniku posle pobede juniora Partizana protiv Pariza u finalu kvalifikacionog turnira Evrolige (79:67). Talentovani momci iz Humske prvi put u istoriji igraće na F8 elitnog takmičenja (21-24. maj) u Kelnu, a sa klupe će ih predvoditi strateg koji je bio član stručnog štaba Duška Vujoševića, kada je seniorski crno-beli tim 2010. učestvovao na F4 Evrolige u Parizu.


Nisu prošle još ni dve pune nedelje od povratka Lazića u klub, a već je napravljen istorijski uspeh sa generacijom igrača rođenih 2002. godine i kasnije.


- Znači mi mnogo trofej, pre svega zbog Partizana i ove dece - pokušavao je Lazić da nadjača glasnu pesmu sa tribina. - Imali smo težak vikend, težak raspored, jake protivnike u grupi. Okupili smo se u ovom sastavu dva dana pre početka turnira. Probali smo neke stvari da izmenimo, neke da zadržimo od ranije, uglavnom je to funkcionisalo kada je trebalo. Što se same igre tiče, ona je oscilirala, ali u najbitnijim trenucima smo pokazali kvalitet. Pokazali smo da imamo nove igrače na koje možemo da računamo u narednim godinama za prvi tim, ali i za našu reprezentaciju. Svaka čast svima u klubu, sportskom sektoru, upravi, a posebno igračima koji su se potrudili da moje ni malo lake zahteve istrpe.


PROČITAJTE JOŠ: Partizan osvojio turnir Evrolige: Crno-beli bolji od Pariza i obezbedili plasman na završni turnir


Veliki talenat koji ovaj tim poseduje bio je jedan od glavnih motiva za Lazićev povratak.


- Veoma nam je bitno da klub možemo da vratimo na mesto koje mu pripada. Ne mislim da po svaku cenu budemo uvek prvi, već da se borimo, da radimo, da razvijemo igrače, da ih učimo kako se trenira i kako da postanu dobri ljudi.


PROČITAJTE JOŠ: Juniorska Evroliga: Zvezda izgubila dobijen meč - Partizan u dramatičnoj završnici prošao u finale


Trenutno se zna da su među osam najboljih ekipa, pored Partizana, još Gran Kanarija, Real Madrid i Ritas. Još četiri učesnika dobiće specijalne pozivnice.


- Iskreno, nisam razmišljao o završnom tuniru. Do tad imamo mnogo posla. Ko zna šta će se sve izdešavati. Prvo da završe redovnu ligu. Imamo posle pauzu mesec dana... Biće u međuvremenu neki igrači i u reprezentaciji. Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se spremimo kako treba - zaključio je Lazić.


NIKOLA: IDEMO NA TITULU

PUBLIKA je na ovom turniru mogla na delu da vidi jednog od najtalentovanijeg igrača 2003. godišta u regionu - Nikolu Radovanovića, koji je zauzeo mesto i u idealnoj petorci.

- Imali smo samo dva dana da se spremimo, ali smo pokazali karakter, dali maksimum i prošli na finalni turnir - blistao je od sreće Nikola. - Hvala saigračima, trenerima i navijačima koji su verovali u nas. Sada je potrebno vreme da se slegnu utisci. Uvek na takmičenje idemo sa željom da ga osvojimo, pa će tako biti i u Kelnu.