Mislim da Partizan do sada u Evrokupu dobro gura. Da ima objektivne šanse da se nađe u finalu. Drago mi je što je Arena opet puna – rekao je najtrofejniji trener u istoriji kluba iz Humske Duško Vujošević na zvaničnom Jutjub kanalu crno-belih.

Iskusni strateg prati dešavanja u nekadašnjem klubu, neke stvari mu se sviđaju manje, neke više...

- Normalno, košarka je moj život, ja sam ga proveo u Partizanu. I sa te veteranske pozicije, sada je to neke 42 godine kako se bavim ovim poslom, pratim to što se dešava. To je stvar koja pripada mojoj prošlosti. Bilo je i lepih trenutaka. Sigurno ne bih bio to što sam da nije bilo Partizana, ali ni Partizan ne bi bio to što jeste da nije bilo mene. Posmatram to što se dešava, to sastavljanje tima, od velikog broja američkih igrača. To normalno nije moja metodika i pristup sa čime sam oduševljen, ali ja sam navijač Partizana i želim mu da napravi rezultat.

Nisu se iskusnom strategu dopale i neke stvari koje nemaju direktne veze sa terenom.

- Drago mi je što se u Areni čuje ista pesma, ali mi nije drag metod da se dođe do toga da se više ne pevaju različite pesme. Da ne širimo priču. Volim što se obična publika vratila. Gledao sam utakmicu u Turskoj, Partizan se pokazao da igra odbranu, igrao je protiv ekipe koja igra dobru odbranu, a pogodila je neke šuteve. Iznenađen sam nekim reakcijama po sajtovima navijačkim, nekim zaprepašćenjem, da zbog promašenog šuta Zagorca, koji je preuzeo odgovornost, ne da bi se proslavio nego da njegov tim pobedi... Košarka se ne igra poslednjih 30 sekundi. Igra se i 39 minuta i 30 sekundi pre toga. Odlučuje se sve vreme. Publika je u moje vreme podržavala. Malo me čudi reakcija ljudi koji su uvek prepoznavali mlade igrače. Navijači Partizana nisu bili takvi. Ni kada sam ja bio na tribini ni kada sam vodio Partizan - kaže Vujošević, koji poslednjih meseci radi sa košarkašima Kluža.

- Radio sam u raznim zemljama i sa klubovima različitog nivoa. Bez obzira, uvek su slični problemi. U ekipi imate zadovoljne, nezadovoljne, neutralne. Što se tiče rumunske košarke, nije jednostavno funkcionisati. Radim tu, radim kao da je Boston u pitanju. Nisu loša prolazna vremena – dodao je Duško Vujošević.