STIŽE sutra (18.00) novosadski Proleter, ali misli u Humskoj uveliko su okrenute nedeljnom derbiju. Nema onih floskula da je svaka sledeća utakmica najvažnija, bar ne u ovom trenutku kod trenera Partizana Save Miloševića. Okrenut je gostovanju Crvenoj zvezdi i kad je izbor tima u pitanju, jer pauza zbog žutih kartona preti trojici i te kako važnih igrača - Slobodanu Uroševiću, Sejdubi Sumi i Umaru Sadiku.


- Posle negativnog rezultata na poslednjoj utakmici ovaj meč je mnogo za nas. I zbog bodova i zbog dobrog uvoda u derbi koji jeste naša najbitnija utakmica u ovom delu sezone - rekao je Milošević novinarima u Sportskom centru Teleoptik.

TEREN U HUMSKOJ INTERNA STVAR NA konstataciju novinara da pojedini igrači Partizana nisu bili zadovoljni ni stanjem terena u Humskoj protiv Radnika, Milošević je rekao:
- Razgovarao sam sa ljudima u klubu. Tačno je, nismo bili zadovoljni stanjem terena, kao što nismo zadovoljni ni sa ova dva terena na kojima treniramo u Teleoptiku. Mislim da smo to mogli bolje da odradimo. Ali, to su već interne stvari kluba.


Jasno je da crno-beli neće istrčati u najjačem sastavu.


- Suma, Sadik i Urošević ne igraju jer su na karton do suspenzije. To mogu u ovom momentu da kažem. Da li će biti još promena, ne bih spekulisao - poručio je Milošević i dodao će se Asano sutra vratiti u tim.


Remi na gostovanju TSC, do kojeg je Partizan došao tek u završnici i to sa bele tačke, trebalo bi da bude samo slab dan, bar prema rečima šefa struke u Humskoj:


- Raduje me što ćemo moći da igramo igru koju smo forsirali otkako sam ja ovde, a bili smo prisiljeni da menjamo i opredeljenje i način na ovoj poslednjoj utakmici zbog terena i uslova koje smo imali.


Milošević smatra da negativan rezultat prošlog vikenda neće uticati na ekipu, bez obzira na to što je Crvena zvezda odmakla još dva koraka, a već je imala ogromnu prednost.


- Mislim da taj remi protiv TSC neće dugoročno uticati. Jednostavno, teren na kojem smo igrali je zahtevao neke druge stvari, anulirao je sve one prednosti koje imamo kao ekipa. Kada se desi takva utakmica, kada praktično sve ono na čemu ste radili, a očekujete da vam to bude prednost, bude anulirano, onda je svaki meč lutrija. Vraćamo se na naš teren i moći ćemo, ako ništa drugo, da igramo ono što smo trenirali i vežbali.


Osvrnuo se još jednom na utakmicu u Senti ne želeći bilo koga da kritikuje za kiks:


- Zalaganje, trka, voljni momenat... bili su na dobrom nivou. Ne vidim tu neki veliki problem. Znali smo i da pobedimo utakmice, a da budem mnogo negativniji u svojim izjavama. Evo, mislim da smo protiv Radnika bili lošiji, a pobedili smo. Ljudi se najviše osvrću na to kakav je bio rezultat, ali ne vidim veliki problem suštinski u ekipi zato što nismo pobedili TSC.


NIŠTA LAKO ZA PARTIZAN

TRENER Partizana svestan je da su svi maksimalno motivisani kada igraju protiv Partizana:

- Za nas nijedna utakmica neće biti laka, niti je bila laka i moramo tako da se ophodimo prema svakom rivalu. Danas pogotovo, jer je poslednji rezultat iz prvenstva negativan i ova utakmica sama po sebi se nameće kao bitnija nego obično. I još dolazi pred derbi.