DOŽIVEO je teži potres mozga, ostao bez dva zuba, ali ga je najviše zabolelo to što su se njegovi najdraži brinuli, doživeli stres. Herojski je napadač Dinama Slavko Perović (30) podneo brutalni udarac u glavu, u finišu prvog poluvremena bukureštanskog derbija, koji se igrao u nedelju. Defanzivac Steaue Kristea je neoprezno, svom snagom, umesto lopte šutnuo Perovića i onesvestio ga. Nastala je prava drama, kola hitne pomoći (dva vozila) uletela su na teren da što pre Slavka, koji se od siline udarca nije pomerao, odvezu u bolnicu.

- Sledeće čega se sećam je da sam vikao na doktora i medicinsko osoblje da me vrate na teren, da nastavim da igram - kaže Perović u razgovoru za "Novosti". - Nisam ni znao da sam u kolima hitne pomoći. Tek kada su mi rekli da ne pomeram vrat, shvatio sam da nešto nije kako treba. Posle toga je utvrđeno da sam doživeo teži potres mozga, treći stepen. Fali mi i koji zub, ali sam brzo došao sebi i sada mi je mnogo bolje. Ovakve situacije doživljavam kao deo posla kojim se bavim. Nema kukanja, fudbaleri su poput gladijatora i ja jedva čekam da se vratim na teren. Po nekim prognozama, to bi moglo da se desi za četiri, pet dana.

Bivšem centarforu Crvene zvezda, Rada i mnogobrojnih turskih klubova najteže je palo to što su njegovi najmiliji bili u šoku i neizvesnosti. Utakmica između Dinama i Steaue direktno je prenošena na Sport klubu, vest o povredi brzo se proširila.

- Devojka Ivana, sa kojom sam dugo u vezi, brzo je stupila u kontakt sa ljudima iz kluba i dobila informaciju da sam dobro. Mogu samo da zamislim kako su sve ovo doživeli ona, moj otac Ljubiša, majka Gordana i sestra Sonja dok su u Kragujevcu gledali utakmicu. Zvali su prijatelji sa svih strana, raspitivali se. Hvala svima na brizi i podršci.

Njegov Dinamo je na kraju slavio sa 2:1, gradski derbi je bio buran, jednom i prekinut zbog bakljadi i petardi.

- Rivalstvo je veliko, Dinamo ima više navijača od Steaue, od 45.000 gledalaca na stadionu velika većina bodrila je nas. Pobeda nam je mnogo značila, iako smo na sredini tabele. Što se mene tiče, zadovoljan sam učinkom u ovoj prvoj sezoni, postigao sam šest pogodaka u prvenstvu i dva u Kupu. Biće ih još, čim se vratim na teren - poručuje za kraj Slavko, momak snažnog duha.

SRBI PRVI POMOGLI

NEOPREZNI Kristea još se nije setio da pozove i pita Perovića kako je. Zato su dvojica Srba iz Steaue, Bogdan Planić i Marko Momčilović, prvi pritekli u pomoć.

- Ne treba Kristea da mi se izvinjava, ali neka ponese pancir na sledeći meč. Planić je odmah pritrčao da pomogne, zvali su me i on i Momčilović čim sam se oporavio.