"TEATAR snova" odavno to više nije. Zapravo od odlaska najvećeg među najvećima - Ser Aleksa Fergusona, Junajted se "bacaka" u blatu osrednjosti i mediokriteta. Tako je bilo i u meču 24. kola Premijer ligi koji su "crveni đavoli" igrali i izgubili od Barnlija (0:2).

Četa trenera Olea Gunara Solskjera se nalazi na petoj poziciji sa 34 boda, što je ujedno i najmanji broj u poslednje tri decenije. Solskjer smatra da će se ekipa izdići iznad problema.

- Moramo da pokažemo reakciju. Svesni smo da nismo dovoljno dobri i da je naša realizacija slaba. Sa brojem šansi koje smo imali, trebalo je već u prvom poluvremenu da postignemo pogodak - ističe Norvežanin.

Ovaj poraz predstavlja njihov treći u poslednje četiri utakmice, čime se znatno udaljavaju od Lige šampiona. Osvojeno je 11 poena manje nego prošle sezone u ovo vreme, kao i šest manje kad je na klupi bio Dejvid Mojes. A to čak i nije najveći problem sa kojim se suočavaju. Atmosfera unutar tima nije zadovoljavajuća. Navijače zabrinjava nepostojanost plana i ideje kojom klub treba da se kreće, kao i apsolutna ravnodušnost čelnih ljudi engleskog velikana. Put ka ozdravljenju nije na mapi.

FERDINAND: OVO JE SRAMOTA
OSOBU koju mnogo boli ovakva situacija jeste Rio Ferdinand, bivši igrač i član zlatne generacije koja je osvojila sve što se osvojiti može.

- Ovo je sramota. Navijači odlaze posle 85 minuta. Ako se ovako nastavi, deca u školama više neće nositi dresove Mančester junajteda i neće dolaziti na utakmice. Nemojmo da nam se desi ono što se desilo Liverpulu. Trebalo im je 30 godina da se vrate na mesto na kome su sada - rekao je Ferdinand.