Dosadašnji fudbaler brazilskog Flamenga Rejner potpisao je ugovor sa Real Madridom do juna 2026. godine. Real je saopštio da će talentovani fudbaler sredine terena, koji je u nedelju napunio 18 godina, prvo igrati za B tim.

Rejner Žezus Karvaljo će doputovati u Madrid kada za reprezentaciju Brazila do 23 godine odigra kvalifikacione utakmice za Olimpijske igre u Tokiju. Kvalifikacioni turnir se završava početkom februara.

Real nije naveo finansijske detalje ugovora, a španski i brazilski mediji naveli su da je transfer iz Flamenga vredan nešto više od 30 miliona evra.

Rejner je treći brazilski tinejdžer koji je u prethodnih nekoliko sezona potpisao za Real, posle Vinisijusa Žuniora i Rodriga. Vinisijus je takođe igrao za Flamengo, a Rodrigo za Santos. Transferi obojice igrača bili su od po skoro 45 miliona evra. Obojica su prvo igrali za B tim, pre nego što su ušli u prvi tim.

Rejner je prošle godine osvojio brazilsku ligu sa Flamengom i Kup Libertadores, najvažnije južnoameričko fudbalsko takmičenje.