POLITIKA SE OZBILjNO UMEŠALA U FUDBAL: Italijani traže da UEFA promeni domaćina finala LŠ 2020.

Novosti online

utorak, 15. 10. 2019. u 10:33

ПОЛИТИКА СЕ ОЗБИЉНО УМЕШАЛА У ФУДБАЛ: Италијани траже да УЕФА промени домаћина финала ЛШ 2020.

Fudbaleri Turske posle meča sa Francuskom foto: EPA

Fudbal ne sme da se pretvara ni u šta što doprinosi političkoj promociji, diplomatski je rekao potpredsednik UEFA

Reprezentativci Turske su izvođenjem vojničkog pozdrava, upućenog vojnicima svoje zemlje koji su po nalogu Erdogana pošli u vojnu akciju protiv Kurda u Siriji, posle utakmice sa Albanijom i Francuskom, digli toliku prašinu da se dogodilo ono što UEFA i FIFA strogo zabranjuju – politika se umešala u fudbalska dešavanja.


Ministar sporta u Italiji Vinćenco Spadafora je otišao toliko daleko da je poslao pismeni zahtev predsedniku UEFA Aleksandru Čeferinu u kom ga moli da se Istanbulu oduzme domaćinstvo finala Lige šampiona 30. maja 2020. godine.


Tim povodom oglasio se i potpredsednik UEFA Mišel Uva koji je istakao u razgovoru za Radio Uno da je “rano da se dovodi u pitanje promena mesta odigravanja finala Lige šampiona”, a prokomentarisao je i nedopustivo ponašanje fudbalera Turske:


- Politički trenutak nije najbolji, čak i ako postoji jasno razdvajanje politike i sporta. Fudbal ne sme da se pretvara ni u šta što doprinosi političkoj promociji. Savezi, igrači i treneri su detaljno i dobro upoznati sa preciznim pravilima UEFA, a kršenje tih pravila zahteva dopunsku istragu i po potrebi sankciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Dragacevac

15.10.2019. 14:16

samo jos mi falimo pa da budemo na stubu srama a ako u politici nije sport gde ovi toboznji demokrate zure

Mirijevac

15.10.2019. 14:59

Stojadine kad americki kerovi to rade onda je drugacije... Americki pasos ipak ima tezinu

Dobrivoje038

15.10.2019. 16:22

@Mirijevac - Vama radikalcima sve smeta, pustite kerove n’a miru to su divne zivotinje. Moj pas je vrlo tuzan zbog vaseg komentara, ne razume zbog cega vi mesate sport, politique i zivotinje ?? Unapred vas molim da mu se izvinete, moj pas se zove Rex

Ercov 78

15.10.2019. 15:46

Ma da, tek sada se umešala politika u fudbal, do sada je sve radilo besprekorno. Ma daj...