Od izveštača "NOVOSTI": VINDIŠGARSTEN

REPRIZA Lige šampiona realna je misija. Novi kapiten Crvene zvezde Marko Marin veruje da će se čuvena mušema sa zvezdicama opet širiti i talasati na centru "Marakane", mada ne bi imao ništa protiv ni da se ekipa plasira i u Ligu Evrope.

- Uvek kada sam igrao kvalifikacije, imao sam uspeha. Tako je bilo sa Verderom i Olimpijakosom, verujem da će se taj niz nastaviti i sada. Voleo bih najviše da opet budemo deo elite. Ništa lepše u mojoj karijeri nije bilo od tih utakmica na našem stadionu, oni koji su doživeli to znaju. Zato moramo da se borimo najviše što možemo da to ponovimo. Znamo da je to dug put, verujemo u naš kvalitet. Biće jako teško, ne bi bilo loše ni da se plasiramo u Ligu Evrope - istakao je Marin.

Jedno od novinarskih pitanja za Marina je bilo da li će otići ukoliko Zvezda ne izbori plasman u jedno od dva najveća klupska takmičenja.

- O tome ne razmišljam. Siguran sam da ova ekipa ima snagu i kvalitet da ostvari svoj cilj. Znamo protivnike u prva dva kola kvalifikacija, oni su u punom takmičarskom ritmu, jer su im prvenstva u toku. Mi se maksimalno spremamo, vidite da se jako radi na treninzima, a ni ove prijateljske utakmice nisu obične, već kroz njih podižemo formu. Do početka sezone biće sve kako treba.

Marin je ponosan što će u novoj sezoni predvoditi ekipu kao kapiten i to sa desetkom na leđima.

Pročitajte još Krstović: Hoću kao Savićević

- To je za mene velika čast. Nisam očekivao, iako sam bio jedan od vođa na terenu. Sa Milijašem i Vujadinom sam pričao često o tome, obojica su bili dobri kapiteni. "Desetku" sam već nosio u Bremenu i Olimijakosu. Nije broj kao svaki drugi, pogotovo što su ga u Zvezdi već nosile legende poput Savićevića i Stojkovića.
NAGOVORIĆU BANETA DA DOĐEMARKO Marin jedva čeka meč sa Zenitom u subotu, da se vidi sa svojim velikim prijteljem Banetom Ivanovićem, sa kojim je igrao u Čelsiju. Ima posebnu poruku za njega.
- Radujem se, dobri smo prijatelji. Pokušaću da ga nagovorim da dođe kod nas. Pričaćemo telefonom. Sad je idealno vreme da nas pojača - kaže Marin.

Na startu priprema Marin je sa plejmejkera premešten na levu stranu, kao i kada je došao.

- Zvezda ne igra samo jedan sistem, biće tu još promena. Ni sad nisam klasično krilo, često se ubacujem. Sve zavisi protiv koga igramo, uvežbavamo više kombinacija. Volim da budem i drugi špic, volim i kad imam više loptu.Uveren je da će Zvezda opet biti prepoznatljiva i dominantna.

Pročitajte još Reprezentativac Srbije potpisao za Zvezdu

- Osvojili smo titulu, ušli u finale kupa. Znamo da je u finišu dosta falilo. Nije bilo dobro u finalu Kupa sa Partizanom, to će biti bolje... Siguran sam u to i da će svi, pre svih naši navijači, biti srećniji sa našom igrom. Vratićemo agresivnost, opet će rivali teško igrati protiv nas. Ofanzivno možemo svakog da pobedimo.

Svima će u Zvezdi faliti Milan Pavkov:- Hoće, svi ga vole, svima je drag. Žao mi je što je otišao, ali je ovo bila prilika za njega, velika šansa da zaradi. Ni njemu nije palo lako. Želim mu sve najbolje, da nastavi golgetersku seriju i u Kini - dodaje Marin.

Marin i njegova porodica su presrećni i zadovoljni Zvezdom i životom u Beogradu.

Pročitajte još Milojević „zateže“ ekipu

- Srećan sam i zadovoljan, žena i dete su se navikli i lepo nam je u Beogradu. U klubu mi ništa ne fali, to se vidi na terenu. Često idem i u Republiku i Gradišku, gde mi je rodbina.