SMEH I PLES: „Helem nejse“ večeras u „Elektropioniru“

22. 03. 2019. u 12:35

СМЕХ И ПЛЕС: „Хелем нејсе“ вечерас у „Електропиониру“

„Helem nejse“ / Foto promo

Sarajevski „Helem nejse“ nastupiće večeras uz „Stereo bananu“ na koncertu u beogradskom klubu „Elektropionir“, u sklopu manifestacije „Kontakt konferencija“

Sarajevski „Helem nejse“ nastupiće večeras (petak, 22. mart) uz „Stereo bananu“ na koncertu u beogradskom klubu „Elektropionir“, u sklopu manifestacije „Kontakt konferencija“. „Helem nejse“ nisu samo bend, već omladinska organizacija koja se bavi muzičkom, radijskom i teatarskom produkcijom. Smeh, ples i hitovi koji su nastali u poslednjih nekoliko godina bacanja rima na zaista bombastične muzičke podloge su ono što vas čeka na svakom njihovom koncertu.

Svoj intrigantni nastup nazivaju „cašpija“. Etimologija reči: „Caš“ - što ne znači ništa i „Špija“ – što nema apsolutno nikakve veze s logikom.

Kombinacija muzičkih žanrova u kojoj dominiraju rap, reggae, rock, etno, dub čini ovaj bend zaista interesantnim i mlađoj i starijoj publici. Njihovi tekstovi su socijalno angažovani, inspirisani stvarnim likovima i događajima iz društva, a neretko sadrže i po neku duhovitu doskočicu.

„Helem nejse“ uređuju i vode najslušaniju radijsku emisiju za mlade u BiH, a kao nastavak ove emisije, od aprila kreće i njihov „podcast“ koji će sasvim sigurno privući pažnju mladih u celom regionu. Rasprodat tiraž njihovog prvog albuma „Go u gostima“, objavljenog u aprilu 2017. godine ovom bendu otvara regionalnu perspektivu, a video spotovi sa ovog albuma i u ovom trenutku haraju internetom. U regionalnom hitu „Kabadahija“ ukrstili su snage sa beogradskim muzičarem Markom Louisom, a sa još nekoliko singlova kao što su „Debili“ i „Smetljište historije“ označili su početak jedne nove ere. Njihov drugi album „Pola čovjek pola jedan“ biće objavljen 24.marta za „Sarajevo disc“.

U sklopu „Kontakt konferencije“ grupa „Helem nejse“ će prvi put beogradskoj publici pokazati šta je to što nudi na bini.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije