POP pevač i kompozitor Željko Joksimović održaće 16. juna hiljaditi solistički koncert u karijeri na "Tašmajdanu" u Beogradu. Jedan od najpopularnijih muzičara u regionu, juče je na druženju sa predstavnicima medija na stadionu u srcu srpske prestonice najavio spektakl pod otvorenim nebom.

- Ovo će biti koncert u bržem tempu, a na kraju ćemo, kada se umorimo, svirati drugačije pesme - rekao je za "Novosti" Željko Joksimović. - Ipak, mislim da ćemo od starta imati žestok tempo, budući da je jun lep mesec, nije mnogo vruće, tako da ćemo i mi na bini a i publika uživati.

Joksimović je beogradski nastup nedavno najavio i spotom za novi singl "Ponelo me", koji će premijerno uživo otpevati na koncertu. Osim nove pesme, publika će čuti i njegove stare hitove. Praznik dobre muzike na stadionu "Tašmajdan" uveličaće i Željkovi drugovi iz valjevske gimnazije.

- Na koncert će doći i moji maturanti, drugovi iz Valjeva, tako da ćemo prvi put proslaviti godišnjicu mature u Beogradu, mada se svake godine okupljamo. Moji gimnazijalci imaće poseban deo "fan pita", ali koristim priliku da pozovem i druge maturante da dođu da se dobro provedu. Biće to velika žurka.

PROČITAJTE I: Sinan Sakić ide na transplantaciju u Padovu

Pevač ističe da je to što do sada nije imao koncert na "Tašmajdanu" pozitivan paradoks, poželevši da ovo bude prvi od mnogobrojnih koncerata koji će održati na pomenutom stadionu. Željko nam je otkrio i kako se priprema za jubilarni koncert u karijeri:

- U poslednje vreme nisam imao vremena za sebe, zbog raznih obaveza. Ali već sam spremio bicikl i vratiću se u kondiciju. Supruga Jovana mi je fantastična podrška i inspiracija, kao i cela porodica koja je u svakom trenutku uz mene. Ali Jovana uvek ima

veću tremu od mene na koncertima.

NOVA PESMA

NA pitanje koliko ga je naziv novog singla poneo da sa još većim entuzijazmom očekuje koncert na "Tašu", Joksimović odgovara:

- Tekst pesme koji je napisala Aleksandra Sara Milutinović je vrlo interesantan, tako da je malo zagolicao maštu slušaocima. Ta pesma se može shvatiti na više načina.