Biljana Srbljanović tuži Tanju Bošković. Evo i zašto

Novosti online

21. 05. 2017. u 13:07

Биљана Србљановић тужи Тању Бошковић. Ево и зашто

Biljana Srbljanović tuži Tanju Bošković

Tanja Bošković izjavila je da ne voli i ne poštuje rad poznate damske spisateljice Biljane Srbljanović
Tanja Bošković izjavila je da ne voli i ne poštuje rad poznate damske spisateljice Biljane Srbljanović jer je shvatila da se ona služi plagiranjem.

Teške optužbe glumica je izrekla gostujući u emisiji “Lični stav“, kada joj je voditelj postavio pitanje kako je moguće da neko ko voli ruske klasike i misli da ih razume, a ne voli Srbljanovićkine drame. Tanja je bez zadrške rekla da je pre nekoliko godina čitala jedno Biljanino delo i da je tada shvatila da je ono ukradeno od drugog pisca.

“Imam pravo da mi se nešto ne dopada. Sa Biljanom Srbljanović imam jedan potpuno lični stav. Pročitala sam dramu koja je nastala mnogo pre jedne njene drame i onda shvatila da je njena drama plagijat. I sablaznila sam se! Tu sam se zaustavila i rekla: “Ne, ne, ne, tu nešto nije u redu“. To je već pitanje morala, a u to ne bih da se mešam”, bila je oštra Boškovićeva, prenosi portal Svet.

Kada je čula šta je Tanja izjavila, Srbljanovićeva je napisala sledeće na Fejsbuku:

“Skoro pa dve pune decenije trpim svakojake bljuvotine i uvrede sa stranica raznih tabloida, ali mi još niko nikad nije rekao da kradem i plagiram drame. Pošto je ta stvar mnogo lako dokaziva, primorana sam da odustanem od svog principa da se ne vučem po sudu za laži po novinama, te da ovog puta ipak podnesem tužbu. Pa nek se lepo objasnimo za par stotina hiljada dinara. Stvar je inače takva da je teret dokazivanja na onom ko je oklevetao, da tuženi mora da se odaziva na ročišta, a da ja ne moram ništa, pa ni da platim sudske troškove, kojih će biti mnogo. Nego samo lepo sedim gajbi i čekam objašnjenje kako sam ja to koga i kada plagirala. I posle za tu lovu da idem da lakiram nokte jedno deset godina i s osmehom se, jednom nedeljno, sećam dana kad sam odlučila da ne više ne dopuštam da me maltretira baš svako”.

Biljana je zatim pojasnila da neće tužiti novine koje su prenele Tanjine izjave, već samo nju:

“I ne, ne tužim novine, nego onu što je za novine govorila. Više mi se dopada da mi lično plaća, od penzije. Pa da se seća”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Vidoje

21.05.2017. 17:16

Tanja Bošković nije neko ko bi tek tako izleteo sa onakvom izjavom u javnost. Zanimljivo je ovo Biljanino "pravno tumačenje", da postoji sudski proces u kome jedna strana "ne mora baš ništa". Baš me zanima kakav će komentar pustiti na "fejs" posle suđenja (ako neko u međuvremenu ne uspe da joj objasni da sa takvim pristupom neće daleko dogurati).

Petronije Arbitar

21.05.2017. 19:35

U čemu je problem sa mojim komentarom zbog kojeg ne može da se objavi? Nikoga nisam vređao, a činjenica je, lako se može proveriti, da je kleveta kao krivično delo izbačena iz zakona, da troškove sudskog postupka plaća strana koja izgubi, a da je tužitelj isto kao i tuženi obavezan da prisustvuje ročištu kada se zakaže. Dakle, žena ne zna šta priča. Zbog čega mi onda izbacujete komentar? To je uvredljivo.

Anchi

22.05.2017. 15:26

Tako bi belog praha i nadoslog straha, pozivam Biljanu da odustane od tuzbe.Tanja je retko iskrena i nije bilo ko da olako daje ocene...

Alex vrnjacki

22.10.2018. 08:01

Najveći "kvalitet" ove žene "od pera" nije ono što ostavlja na papiru u vidu nekakve umetnosti nego odsustvo stida da ju je od sudskog gonjenja za posedovanje narkotika, spasila politička funkcija njenog francuskog dilbera. Žena se ponaša kao da nije ništa bilo i da zato što to nje dobilo sudski epilog, da nije ni bilo. Ovakvi njeni komentari u vezi ove glumice su samo potvrda onog "kvaliteta"...Tanja više treba da se "plaši" reakcije i veza onog dilbera nego činjenica i suda.