Mis Srbije: Lepotica, kuvarica i buduća vaspitačica

N. JANKOVIĆ

12. 10. 2016. u 13:31

"Novosti" u Gorjanima kod Užica sa porodicom mis Srbije Anđelije Rogić. Najlepša mi je u narodnoj nošnji, kaže majka Milica

Мис Србије: Лепотица, куварица и будућа васпитачица

NA izboru za mis Srbije Anđelija Rogić (22) našla se sasvim slučajno, prijavu na konkurs poslao je drug, bez njenog znanja, a njeno je bilo samo da trijumfuje. Dogodiće se tako da će studentkinja iz Gorjana kod Užica sledeće godine predstavljati Srbiju na izboru za najlepšu devojku sveta, a u njenom domu ponosni roditelji Milica i Zoran čitaocima "Novosti" otkrivaju da njihovu mezimicu najviše interesuju fakultet, srpska tradicija i na prvom mestu - porodica kao stub i smisao života.

- Sledeći brata Bogdana (20), Anđelija je pre osam godina postala članica KUD "Zavičaj" iz Zlakuse, poznatog po izradi kvalitetnih narodnih nošnji i po turističkoj "Terzića avliji" - objašnjava majka Milica. - Sa drugovima je tako obišla čitav svet. Vreme provedeno u KUD izgradilo je Anđelijinu ličnost i njene stavove. Kao i brat, ona je samostalna, skromna, usmerena na porodicu. Voli društvo, ali ne izlazi previše. Odlično kuva, ona je jedna tipična Srpkinja!

Dodaje Milica, majka na koju je ćerka lepotom povukla, da je Anđelija realista, veoma je svesna sebe i zna da se u životu nešto može postići samo ako se od sebe puno daje, a mesto za to je Učiteljski fakultet u Beogradu, jer Anđelija želi da bude vaspitačica. Otac Zoran naglašava da Anđeliju fizički izgled i upadljiva lepota uopšte ne interesuju, a lepo ime dobila je po pokojnoj baki koja je tragično stradala u saobraćajnom udesu 1989. godine.

- Jednostavno, lepota je bogomdana, a mi se u kući oduvek trudimo da ispravljamo mane druge vrste - veli Zoran. - Da rastemo zajedno kao porodica. Gde god se našli, a sve vredi videti i doživeti, uvek se vraćamo korenima i porodici. Ponosan sam na Gorjane i na olimpijski komšiluk. Prve komšije su nam automobilski asovi Vesnići, iz Gorjana je i vrsna odbojkašica Jovana Vesović, ima tu doktora nauka, uspešnih privrednika.

Anđelija sa majkom Milicom, bratom Bogdanom i ocem Zoranom

U Gorjane su se Milica i Zoran doselili 1973. godine. Pomešali se geni dede Srbina iz Bjelovara u Hrvatskoj, bake iz Kremana, Miličinih roditelja iz prijepoljskog kraja - i eto lepote naseljene u Gorjanima.

- Naša deca Bogdan i Anđelija su kao i mi, uzdaju se u sopstvene snage, trude se da izađu iz roditeljske senke - ističe majka Milica. - Anđelija dobro gura na fakultetu, celo prošlo leto bila je posvećena učenju. Bogdan je rešen da postane inženjer mašinstva, i to praktičar, u struku se zaljubio gledajući oca, jer imamo firmu za remont dizalica, kamiona i bagera. Anđelija je lepa, a meni je najlepša u narodnoj nošnji, nadam se da ćemo je u tom izdanju videti i na takmičenju za mis sveta.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (8)

slazem se

12.10.2016. 16:25

@Zoran - Da je lepa, jeste lep. Stvarno jeste. Nema govora, ali da Srbiju predstavlja kao najlepsa... E to bas I nije. Imao sam bar 4-5 devojaka koje su lepse od nje. I moja sadasnja devojka je lepsa... Bilo kako bilo, njen izbor je samo dokaz da na takmicenja ne idu najlepse devojke. Devojci zelim svako dobro

effort od Sissyphus

12.10.2016. 23:28

@Zoran - Kakav primitivan komentar. Ako nije imao devoku ima oci, pa moze da oceni. Ako nema isti ukus kao ti znaci da nije imao devojku? Sta sad treba svi isti ukus da imamo? Uzgred, devojka je izuzetno simpaticna ali daleko od najlepse u Srbiji. Mnogo daleko.

jovandeka

12.10.2016. 14:23

Halo braate,stvarno lijepa,kao slika.Eto da i Srbija vidi pravu iziskonsku ljepoticu iz naroda,koja današnjom slikom preskoči sve ove skaradne silikonuše,koje nam iskaču iz svih novina.Pokazujte Srbiji ovakve djevojke,sa ponos narodu i Srbiji.

Егоиста

13.10.2016. 06:12

Права Српкиња, права народна лепота, елита лепоте, на правом месту. (Видим, злокобни коментари, злокобних људи. Шта би вас одушевило? Силикони? Е, па имате тога довољно у мозгу)

Duks

13.10.2016. 07:26

A sada ce oko nje da se okupe "zveri",pa ce poceti da kaplje kinta,pa ce poceti sminka,silikoni,....i od ove prirodom date lepote ne osta nista.

Igor

13.10.2016. 14:35

Prirodno lepa devojka, bez silikona i pućenja, lepo i pristojno se ponaša. I prošla misica je bila lepa i pristojna. Takve treba prikazivati za primer, a ne Stanije i Soraje

Д. З.

02.12.2016. 08:15

Научите се људи да је и лепота релативна чињеница. Колико нас гледамо, толико ће бити лепота. Ова девојка је стварно лепа, а нормално је да није најлепша за свакога. Могуће је да има лепших, али не пријављују се за учешће у избору све лепе девојке. Појаве се оне које су храбре или које неко пријави.