ONA JE TRAGALA ZA UBICOM: Ivana je majka, pomoćnica komadira i poručuje svim neodlučnim devojkama da se prijave

Novosti online

04. 04. 2021. u 10:25 >> 10:32

MINISTAR Vulin uručio je priznanja za 50 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su se u prethodnom periodu "istakli hrabrim i posvećenim radom ostvarivši izuzetne rezultate".

ОНА ЈЕ ТРАГАЛА ЗА УБИЦОМ: Ивана је мајка, помоћница комадира и поручује свим неодлучним девојкама да се пријаве

Foto: MUP Srbije

Ivani Dimitrijević, pomoćnici komandira Policijske ispostave za grad Vranje, uručena je zahvalnica Ministarstva unutrašnjih poslova za ostvarene rezultate u obavljanju policijskih poslova i unapređenju bezbednosti, saopšteno je iz MUP-a.

Jedan od razloga za ovo priznanje je što je Ivana, po činu poručnik policije, sa kolegama iz Policijske uprave Vranje nedavno dala značajan doprinos u potrazi za Marjanom Stamenkovićem, osumnjičenim za ubistvo Vranjanke Sare Asanović (27) na benzijskoj pumpi u gradu.

Ivana kaže da prvo želi da se zahvali Aleksandru Vulinu, ministru unutrašnjih poslova, koji je prepoznao trud i rad, koji ona i njene kolege svakodnevno ulažu, kako bi građani bili što bezbedniji.

Foto: J.S.

- Ovo priznanje nas dodatno motiviše da sa još više elana radimo i sigurnost naših građana svakodnevno podižemo na što viši nivo. Ali podsetila bih i na ono što je ministar rekao, a to je da ovaj posao ne radimo sa željom da dobijemo nagradu, već zato što za nas dobro urađen posao i jeste najveća nagrada. Želim da se zahvalim i načelniku Policijske uprave u Vranju Igoru Živkoviću i načelniku Odeljenja policije Vladici Stankoviću, koji su me predložili za ovo priznanje. Ono što hoću da naglasim je da ovo nije moje lično, već priznanje svim mojim kolegama, kao i rukovodstvu naše policijske uprave, koji svakoga dana daju sve od sebe da postignu što bolje rezultate i uvek budu na usluzi građanima - kaže Ivana.

Ona dodaje i da je u osnovi policijskog posla odgovornost da sačuvaju bezbednost građana, sopstvenu i bezbednost kolega.

- Iako se policijski posao nekada smatrao isključivo muškim, poslednjih godina sve je više žena koje biraju ovu profesiju. Čini mi se da smo unele neki nov pristup u rešavanje problema i da to prepoznaju i cene kako naše kolege tako i građani, pa ovu priliku koristim i da pozovem sve devojke koje se dvoume da li da konkurišu za rad u policiji, da ostave sumnje po strani i prijave se, zato što sam sigurna da se neće pokajati. Naš posao je, iako često fizički naporan, pun izazova, a svaki dan nam je drugačiji i predstavlja novo iskustvo. Iako zahteva naporan rad i mnogo odricanja, ništa se ne može uporediti sa srećom i zahvalnošću onih kojima smo pomogli. A kada se radi posao koji se voli, ništa nije teško.

- Činjenica da sam žena, a istovremeno i rukovodilac, govori o tome koliko kolege imaju poverenja u moj rad i koliko to cene. Jako mi je bitna njihova podrška, a i njima moja. Iako sam majka petogodišnjeg dečaka, uspevam da uskladim poslovne i porodične obaveze, naravno uz razumevanje kolektiva i porodice. I sve što radim, radim i kao majka kako bi moje dete raslo u sigurnom gradu - ističe Ivana.

Ivana Dimitrijević je završila Kriminalističko-policijsku akademiju u Beogradu, smer kriminalistike, akademske studije.

Od 2013. godine radila je kao policajac u Policijskoj ispostavi Vranje, da bi 2019. godine bila unapređena na mesto pomoćnika komandira.

Postigla je dobre rezultate u sportu i više puta bila državni prvak i vicešampion Balkana u bodi fitnesu.

Ministar Vulin uručuo je u subotu priznanja za 50 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su se u prethodnom periodu "istakli hrabrim i posvećenim radom ostvarivši izuzetne rezultate".

Još jedan pripadnik Policijske uprave u Vranju Dejan Marinković primio je u subotu priznanje MUP-a.

Nagrađen je za učešće u istoj akciji i to za "hrabrost, posvećeni rad i izuzetne rezultate" u obavljanju policijskih poslova.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju