PUT DO MORA LEPŠI UZ OBILASKE SRBIJE I RS: Odlazak na Jadran uživanje, uz posetu LJuboviji, Banji Koviljači, Mokroj Gori... (FOTO)

V. MITRIĆ

27. 07. 2021. u 20:29

MNOGI turisti, kao u neka stara vremena, odlaze na Jadran preko Loznice, Malog Zvornika, Ljubovije i Banje Koviljače, uživajući u divnom priobalju Drine.

ПУТ ДО МОРА ЛЕПШИ УЗ ОБИЛАСКЕ СРБИЈЕ И РС: Одлазак на Јадран уживање, уз посету Љубовији, Бањи Ковиљачи, Мокрој Гори... (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Deo turista prelazi na Trbušnici ili u Karakaju i nastavlja put ka moru preko RS i BiH. Ima i onih koji pola putuju Srbijom, pola BiH, kako bi, usput, uživali u svemu što mogu da vide.

- Ne mogu da propustim da ne posetim manastire, poput onih u Mojkovcu i Pivi, pa Tjentište, kao i drevni most u Višegradu i lepotu tog kraja, ali onda i Mećavnik na Mokroj Gori, Zlatibor, čudesnu Kremnu, Manastir Raču na Drini, slavnu Nemanjića zadužbinu, pa divno Podrinje, od Bajine Bašte do Loznice, uključujući Radaljsku Banju, Banju Koviljaču, Gučevo, Tekeriš i Cer - priča Beograđanin Duško Vukotić, koji sinovima Vukašinu i Blašku, sa suprugom Natašom, nadahnuto zbori o svakoj od lepota do Jadrana.

Većina turista zato putuje danju. Krenu na vreme i stignu na Jadran baš kada treba. A, dok putuju upijaju lepote Srbije i RS.

- Kao da je Bog stvorio ove putanje za uživanje i duše i tela -kaže Drago Perać iz Bačke Palanke. - Morska i ove lepote su doživljaji za nezaborav, a ovdašnju ljudi su i dobri i ljubazni, pa su put i obilasi milina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!