MORA DA SE UTVRDI KO VUČIĆU RADI O GLAVI: Darko Glišić o kadrovskim promenama u SNS

D. MILINKOVIĆ

24. 05. 2021. u 09:10

KADA ilegalno prisluškujete predsednika države, mislim da mu na taj način radite o glavi. Kada tajno pratite porodicu i pomažete hajku Đilasovih medija, takođe.

МОРА ДА СЕ УТВРДИ КО ВУЧИЋУ РАДИ О ГЛАВИ: Дарко Глишић о кадровским променама у СНС

Foto Tanjug

A ko su imenom i prezimenom, pokazaće istraga, odnosno kada tužilaštvo podnese optužni predlog.

Ovako Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, u intervjuu, za "Novosti", odgovara na pitanje ko su ljudi iz stranke za koje kaže da rade Aleksandru Vučiću o glavi i jesu li to pojedini ministri, kako se spekuliše.

Kako gledate na to što se predstojeća sednica Glavnog odbora, a na kojoj će se raspravljati o poverenju pojedinim visokim funkcionerima, poredi sa brionskim plenumom, na kojoj će doći do konačnog razlaza između Vučića i Stefanovića?

- Ta idiotska poređenja sa nekakvim plenumima ne zaslužuju komentar. A kakvih će sve biti kadrovskih promena i u kom obimu, dobićemo odgovor 29. maja.

Više odbora SNS zatražilo je da Stefanović bude ne samo razrešen funkcija, nego i isključen iz stranke? Hoćete li i vi tako glasati na sednici GO?

- Raspravljaćemo o svemu pa ćemo videti šta će biti predlozi o kojima se glasa.

NOVA ENERGIJA

SMETA li vam što vas pojedini nazivaju čovekom koji sprovodi plan čišćenja stranke?

- Sprovodim odluke Predsedništva i Glavnog odbora stranke. Kadrovskih promena je bilo i biće, i one su uvek donosile novu energiju i novi kvalitet u stranku.

Ko još, po vašem mišljenju, ne zaslužuje više da mu stranka poveri mandat da obavlja značajne funkcije, pa i da ne bude član SNS?

- Zapisnici odbora, ukupno 169, polako pristižu u centralu stranke. Pažljivo ćemo analizirati, pa ćemo videti kakvo je mišljenje naših članova i sa čijim sve radom nisu zadovoljni.

Foto Tanjug

Činjenica je da Vučić ima mnogo veći lični rejting u odnosu na SNS, da ne govorimo u odnosu na pojedince iz redova naprednjaka, a opet je često ostavljen "na vetrometini" od stranačkih kolega i meta je svih kritika. Kako na to gledate, da li se stranka "ogrešila" o svog lidera?

- Članstvo stranke nema dilemu. Aleksandar Vučić je predsednik i ima punu podršku. A neka ide na savest onima koji su imali "preča posla" kada je njemu napadana porodica. Mnogi od njih teško bi stigli do ulaza u zgradu Vlade, a kamoli u Vladu, da nije bilo njega. Način na koji su se poneli, najbolje govori o njima.

Koliko je gradonačelnika i predsednika opština iz redova vaše stranke do sada smenjeno i zbog kakvih propusta?

- Nakon izbora, 50 odsto je novih predsednika opština i gradonačelnika. I tokom njihovog mandata, baš kao i za vreme prethodnog, imaćemo preseke koji će nam reći ko pravi rezultate, a ko čeka da mu vreme prođe. Tamo gde se ne bude radilo, doći će do promena.

Da li je do kraja utanačeno spajanje SNS i SPAS, da li će i koje funkcije u stranci dobiti Aleksandar Šapić?

- Dokument je u izradi, očekujem da ga imamo na dnevnom redu Glavnog odbora krajem maja i da ga usvojimo. Srpska napredna stranka je ozbiljna partija i funkcije se ne dele po novinama, već se odluke donose na stranačkim organima. Nama je važno da Aleksandar Šapić odlično razume našu politiku i da je spreman da joj da doprinos. Sve ostalo je manje bitno.

NI DO KOLENA

VIDITE li u stranci potencijalnog kandidata koji bi mogao da nasledi Vučića na čelu naprednjaka?

- Rekao sam to više puta. Ne vidim nikog. Jednostavno, niko mu nije ni do kolena.

Da li će ovo ujedinjenje značiti i kraj saradnje sa socijalistima?

- Nijedno ujedinjenje i nijedan sporazum o saradnji sa političkim partijama koji smo potpisali nije značio kraj saradnje sa nekom drugom strankom. Mi okupljamo oko sebe sve one koji žele da Srbija napreduje i da se razvija. A ako neko misli da treba da ide drugim putem, srećan mu put.

Plaše li vas pretnje pojedinih opozicionih lidera o revanšizmu ukoliko ponovo dođu na vlast?

- Tih se junaka ne plašim. Više me plaši što bi njihov povratak na vlast značio sunovrat ekonomije, ponovno zatvaranje fabrika, pljačku i opštu nesigurnost koja bi zahvatila građane. Imali smo prilike da ih vidimo na vlasti, činjenica je da je tad narod bio sve siromašniji, a oni sve bogatiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (21)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače