STANKOVIĆU TRI "MINUSA": Naprednjaci iz Bujanovca i Preševa o šefu koordinacionog tela

J. S.

18. 05. 2021. u 06:00

NA sastancima opštinskih odbora SNS u Bujanovcu i Preševu članovi su jednoglasno izglasali zahtev za smenu profesora Zorana Stankovića sa mesta predsednika vladinog Koordinacionog tela za tri opštine sa juga centralne Srbije, Preševa, Bujanovca i Medveđe, na kome se nalazi gotovo devet godina.

СТАНКОВИЋУ ТРИ МИНУСА: Напредњаци из Бујановца и Прешева о шефу координационог тела

Foto Tanjug

- Neprisustvo Koordinacionog tela na jugu Srbije, način podele novca iz budžeta ovog organa i nedovoljna podrška Srbima nakon formiranja svealbanske koalicije u Bujanovcu - tri su osnovne zamerke, koje su članovi mesnih odbora imali na rad Stankovića - pojašnjava NenadMitrović, predsednik opštinskog odbora SNS u Bujanovcu.

Isti zahtevi stigli su i sa adrese opštinskog obora u Preševu, potvrdio je Branko Trajković, predsednik OO SNS:

- Najviše primedaba stiglo je zbog stipendija, kako kažu, samo dva Srbina su dobila školske stipendije, ostalo sve Albanci. Ja sam četiri godine bio u izvršnoj vlasti i nikada se nisam sreo sa Stankovićem - kaže Trajković.

U Koordinacionom telu nisu želeli da komentarišu ove zahteve, uz napomenu da se "zna ko postavlja predsednika Koordinacionog tela i ko može tražiti njegovu smenu". Inače, kako nam je rečeno, najavljena poseta Opštini Preševo i sastanak Stankovića sa novim rukovodstvom Opštine su odloženi, jer predsednik ima danas sastanak kome neizostavno mora da prisustvuje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KIŠA JE PADALA NA KRSTOVDAN: Šta to znači po narodnim verovanjima