VULIN ODBRUSIO HRVATSKOM ŠEFU DIPLOMATIJE: Ne sumnjam da bi želeli da rasporedite okupacione snage po Srbiji

Tanjug

06. 05. 2021. u 17:41

MINISTAR unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da se o tome da li će neka zemlja poslati vojnike na Kosovo i koliko će tih vojnika biti u okviru Kfora odlučuje isključivo u skladu s Rezolucijom 1244.

ВУЛИН ОДБРУСИО ХРВАТСКОМ ШЕФУ ДИПЛОМАТИЈЕ:  Не сумњам да би желели да распоредите окупационе снаге по Србији

Foto Ministarstvo odbrane

Vulin je takvom izjavom reagovao na najavu hrvatskog ministra odbrane Gordana Grlića Radmana da će "Hrvatska postaviti vojni kamp na Kosovu".

-Da li i koliko vojnika Hrvatska ili neka druga zemlja može da ima u okviru Kfora, odlučuje se u skladu sa principima određenim Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, a ne dogovorom ''braće po oružju''- odgovorio je Vulin na pitanje Kosovo onlajna da prokomentariše najavu šefa hrvatske diplomatije i njegovu izjavu da se Hrvatska protivi bilo kakvoj promeni granica u istočnoj Evropi.

Vulin je dodao da ne sumnja "da bi Radman voleo da može da rasporedi okupacione snage na prostoru Srbije, ali za to će mu trebati mnogo više od onog što sa Kurtijem može da smisli".

Vulin navodi i da kada "ministar države nastale razbijanjem SFRJ, a pre toga Kraljevine Jugoslavije, priča o nepovredivosti granica onda je jasno da se granice ne smeju menjati samo ako bi vodile ujedinjenju Srba".

-Licemerje sa kojim o nepovredivosti granica govore separatisti može se porediti samo sa onima koji traže da vikar ustaške vojske Alojzije Stepinac bude svetac zbog otpora ustašama. Ostaje još samo da nam se objasni zašto je moguće menjati granice 1941, 1991, 2008. godine, a posle toga nije i kako je cepanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba pretnja stabilnosti- izjavio je ministar Vulin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vlada

08.05.2021. 01:50

Ministre, neka misle, braća hrvati, da mogu da rade šta hoće. A kada postave, taj svoj kamp, ubediti ih, silom naravno, da to nije lepo, ni kulturno.. PA kada ih odnesu odatle, možda i razmisle šta im je činiti.

Goran

08.05.2021. 05:11

Slovenci, Hrvati, Muslimani ... Svi oni su “SURFERI” na talasima moci drugih jacih naroda. Ta njihova voznja traje dok traje taj talas a onda padaju... Nazalost, posle takvih padova dva puta u relativno kratkom vremenu nasli su se Srbi da ih ponovo podignu i voze dalje do sledece prilike. Tako je bilo 1918.g. i 1945.g. kada su zahvaljujuci velikm pobjedama Srpskog naroda i pored svojih poraza ulazili u istoriju kao “pobjednici” cekajuci priliku da zabiju noz u ledja Srbima, ali bukvalno... Treba imati strpljenja, ni jedan talas ne traje vjecno...