PETAR PETKOVIĆ: Zna se ko je garant opstanka našeg naroda na Kosovu i Metohiji

D.Z.

01. 04. 2021. u 19:22

DIREKTOR Kancelarije za Kosovo i Metohiju se oglasio povodom najavljene izgradnje baze u južnom delu Kosovske Mitrovice

ПЕТАР ПЕТКОВИЋ: Зна се ко је гарант опстанка нашег народа на Косову и Метохији

Foto Tanjug

Ne razumem zašto se Agim Bahtiri uplašio politike mira i poruka pomirenja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je danas ponovo pozvao sve na zdrav razum, ali i jasno rekao da znaju Srbi na Kosovu i Metohiji sve, pa i to ko je garant opstanka i ostanka našeg naroda – kaže se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića povodom najavljene izgradnje baze u južnom delu Mitrovice.

Istovremeno, Petković opominje da jedini koji treba da povuku svoje reči su albanski lideri, od kojih svakodnevno stižu ratnohuškačke izjave, pozivi na stvaranje velike Albanije i ultimatumi kojima se potkopava dijalog.

- Baza, čiju gradnju na severu pokrajine najavljuje Bahtiri, nije nikakav humanitarni ni tržni centar, već vojni objekat koji je direktna pretnja Srbima u četiri opštine na severu pokrajine. Baš kao što je pretnja i deklaracija Bahtirija koju je 2018. izglasala skupština Južne Mitrovice da se izvrši aneksija severnog dela Kosovske Mitrovice.A to kako će Bahtiri i drugi albanski “prvaci” da štite  srpski narod na Kosovu i Metohiji najbolje znaju Srbi iz Peći, Prizrena, Prištine gde ih više nemadodaje se u saopštenju direktora Kancelarije za KiM i navodi da su danas i u Prištini očigledno dobro shvatili poruku da Beograd nikome ne preti, ali i da ume da zaštiti svoj narod i da nikome neće dozvoliti nove “pogrome” i “oluje”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ORLIĆ STANKOVIĆU: LJubav se ne kupuje, tačno, ali: to za toalet-papir ne važi