"BILATERALNI ODNOSI NA NAJVIŠEM NIVOU": Vučić primio ambasadora Turske u oproštajnu posetu

Tanjug

09. 03. 2021. u 10:33 >> 12:03

БИЛАТЕРАЛНИ ОДНОСИ НА НАЈВИШЕМ НИВОУ: Вучић примио амбасадора Турске у опроштајну посету

Foto: Instagram

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić primio je danas u oproštajnu posetu ambasadora Turske Tandžua Bilgiča i istakao da je politički dijalog dve zemlje poslednjih godina bio veoma intenzivan, a da to važi i za ekonomsku saradnju, imajući u vidu da je trgovinska razmena u poslednje četiri godine gotovo udvostručena.

Dvojica sagovornika su se saglasili da su bilateralni odnosi Srbije i Turske danas na najvišem nivou, čime dve zemlje daju i snažnu podršku stabilnosti celog regiona, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

Vučić je zahvalio ambasadoru na tome što je, tokom svog diplomatskog angažmana u Beogradu, doprineo jačanju političkog dijaloga dveju zemalja, kao i svestrane saradnje, posebno na polju ekonomije,

Vučić je, s tim u vezi, naglasio da ga raduje što je sa predsednikom Erdoganom, zahvalkujući međusobnom poverenju i razumevanju, uspostavio blisku saradnju.

Predsednik je istakao da veoma uvažava lični doprinos Erdogana dolasku investitora iz Turske u Srbiju.

Bilgič je rekao da u ovom trenutku na srpskom tržištu posluje oko 1.000 turskih kompanija i da je uveren da će se taj broj stalno povećavati, zahvaljujući dobrim tržišnim uslovima i finansijskoj stabilnosti koju je naša zemlja postigla.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o rezultatima konkretnih zajedničkih projekata, pri čemu su po značaju izdvojeni projekti u oblasti infrastrukture.

Vučić je ambasadoru Bilgiču poželeo dobro zdravlje, kao i mnogo uspeha u budućem profesionalnom angažovanju.

Sastanak je održan u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

Podsetimo, sa Bilgičem se pre nekoliko dana sastao i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (49)

Jelena

09.03.2021. 12:25

Nadam se da ce se dobra ekomomska i politicka saradnja sa Turcima nastaviti i sa novim ambasadorom Turske, a Tandžuu Bilgiču zelim uspesan nastavak karijere!!

Mily

09.03.2021. 12:33

Srbija i Turska prijateljske su zemlje i nema razloga da tako ne bude i u buducnosti. Razvijamo strateske planove sa dugorocnim benefitima za nasu ekonomiju i privredu.

Marijana

09.03.2021. 15:06

Trgovinska razmena Turske i Srbije je udvostrucena u poslednje cetiri godine, sto je sjajna vest i govori o uspesnoj saradnji dve zemlje. Srbija nastoji da odrzava dobre odnose sa svima i za sada je u tome veoma uspesna.

Iva

09.03.2021. 15:54

Postigli smo fantasticne rezultate zajednickom saradnjom, na sta smo izuzetno ponosni. Verujem da cemo u buducnosti imati priliku da sa Turskom realizujemo jos mnogo zajednickih projekata!