SPREMA SE SMENA MINISTARA: Sve glasniji pozivi da se SNS obračuna sa učesnicima u zaveri protiv Vučića

D. MILINKOVIĆ

09. 03. 2021. u 09:00

ODMOTAVANjE klupka nelegalnog prisluškivanja i praćenja Aleksandra Vučića i članova njegove porodice koje su organizovale odmetnute strukture MUP povezane sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka, moglo bi da dovede i do rekonstrukcije Vlade Srbije, pa čak i do vanrednih parlamentarnih izbora i pre proleća 2022.

СПРЕМА СЕ СМЕНА МИНИСТАРА: Све гласнији позиви да се СНС обрачуна са учесницима у завери против Вучића

Foto: P. Milošević

Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević otvoreno je u intervjuu za "Novosti" poručio da su u zaveri protiv Vučića učestvovali i neki ministri iz redova naprednjaka.

Na, za početak, političku odgovornost i gubitak fotelje u Nemanjinoj, pozivaju i drugi visoki funkcioneri SNS. Potpredsednik naprednjaka Milenko Jovanov kaže, za "Novosti", da "zaista ne vidi način da na poziciji, bilo u SNS, bilo u vlasti, ostane bilo ko ko je bio umešan u ovu zaveru protiv predsednika Vučića":

- To nije stvar politike, već stvar prava, pravde, ali i higijene, ako hoćete. Da li će to značiti i rekonstrukciju Vlade ili nove izbore, potpuno je svejedno. Najvažnije je da se ovaj kancer na telu SNS i Srbije odstrani, da svaki segment te priče bude dobro ispitan i da apsolutno svi, koji su sa ovim imali bilo kakve veze, pred nadležnim organima objašnjavaju svoja nedela i svoje motive.

I Vladimir Orlić, potpredsednik Narodne skupštine iz redova naprednjaka, ima isti stav:

- Nikome ko je učestvovao u jezivom progonu porodice predsednika države, razapinjao ih u bestijalnim medijskim hajkama laži i kleveta, nezakonito prisluškivao i pratio, pripremao državne udare, šurovao sa političkom i obaveštajnom "kanalizacijom", sa najgorim mafijašima i spremao snajper čoveku koji svakodnevno obezbeđuje život ovom narodu - nema mesta ni u SNS, ni na bilo kom nivou izvršne vlasti, to je jasno.

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković kaže, za "Novosti", da je u igri trenutno više scenarija:

- Jedan je da se primeni ono što je logika stranačkog života, da Predsedništvo i Glavni odbor SNS prosto razreše neke ljude državnih funkcija i da ih onda i parlament smeni. Još jedna opcija je septembarska skupština stranke, gde bi ti za koje se tvrdi da su učestvovali u kompromitaciji Vučića trebalo da odu. Drugi scenario je odlazak na izbore, pa da se u okviru stranke promešaju karte i da se na listama za poslanike i kao kandidati za ministre nađu neki novi ljudi.

ODGOVORNOST

Stanković kaže, da je bar spolja gledano, jednostavnije smeniti ministre, rekonstruisati Vladu i izabrati nove, sa obrazloženjem da je njihova politička odgovornost bila u tome što nisu sprečili da se policija zloupotrebljava u slučaju prisluškivanja. Izlazak na izbore, po njegovom mišljenju je, možda, na prvi pogled elegantniji, ali svakako složeniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (52)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024