KO JE HRVAT KOJI JE SRAMNO NAPAO SRBE I VUČIĆA? Poznat po velikom skandalu, svoju ustašofiliju zamaskirao "vojnom istorijom" (FOTO)

Novosti online

08. 03. 2021. u 19:23

TEKST hrvatskog novinara Zvonimira Despota, koji je u Večernjem listu bezočno napao srpski narod i predsednika Aleksandra Vučića, izazvao je bes domaće javnosti.

КО ЈЕ ХРВАТ КОЈИ ЈЕ СРАМНО НАПАО СРБЕ И ВУЧИЋА? Познат по великом скандалу, своју усташофилију замаскирао војном историјом (ФОТО)

Foto: Printscreen

- Vučić je psihopata! Vučić je ekstremno iskompleksiran, posebno kada su u pitanju Hrvati i Hrvatska. Stalna smo mu meta, četnik huškač bio i ostao. Ali njegova ratno-huškačka uloga, ali i način vođenja države danas, ne smeta u Srbiji ljudima da ga biraju za predsednika. To dovoljno govori ne toliko o Vučiću koliko o njegovim biračima. I opet se samo može zaključiti - kakav narod, takva vlast. Nema tu pomoći - napisao je Despot.

Foto: Printscreen

Povod za ovakav tekst je Vučićev intervju za FaceTv, gde je predsednik Srbije otvoreno govorio o svim pitanjima vezanim za, ponekad teške, odnose balkanskih zemalja.

Pitanje je kakav čovek u takvom intervjuu može videti četničku retoriku, i još to iskoristiti da napadne ceo srpski narod.

Ko je Zvonimir Despot?

Despot je novinar, istoričar, publicista i kolumnista "Večernjeg lista", koji je poznat i po knjigama koje izdaje njegova izdavačka kuća "Despot infinitus".

Kao što se može videti na sajtu te izdavačke kuće, u pitanju je klasična ustašofilija i istorijski revizionizam upakovan u oblandu "stručne vojno-istorijske literature". Korice i naslovi knjiga vam sve mogu reći.

Takođe je poznat i kao urednik časopisa "Vojna povijest", čija je naslovna strana 2013. godine izazvala skandal u Hrvatskoj. Nju je tada krasio ustaški zločinac Jure Francetić - valjda pravi primer "časnog hrvatskog vojnika".

Foto: Printscreen

Despot je ipak u jednoj stvari u pravu - kakav narod, takva vlast. Pitanje je samo kakav je to narod koji je uspeo da iznedri Pavelića, Francetića, Stepinca i ostale "velikane tisućljetnje kulture".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)