SAD MEĐUSOBNO PRIZNANJE JEDINO REŠENJE? Stejt department - Podržavamo dijalog Beograda i Prištine uz pomoć EU

tanjug

06. 02. 2021. u 19:03

Sjedinjene Američke Države u potpunosti podržavaju dijalog Beograda i Prištine uz pomoć EU, čija je svrha postizanje sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa, saopštio je američki Stejt department.

САД МЕЂУСОБНО ПРИЗНАЊЕ ЈЕДИНО РЕШЕЊЕ? Стејт департмент - Подржавамо дијалог Београда и Приштине уз помоћ ЕУ

Foto: Depozitfotos

Portparol Stejt departmenta je u odgovoru Glasu Amerike na pitanje o budućem angažmanu američke administracije u dijalogu dve strane naveo da je to rešenje, koje treba da dovede "do međusobnog priznanja, očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta obe države i jačanja njihovih demokratskih institucija, od suštinske je važnosti za napredak Kosova i Srbije".

- To bi poboljšalo bezbednost i prosperitet obe zemlje, unapredilo njihove težnje za članstvom u Evropskoj uniji i drugim institucijama i podržalo ostvarenje trajnog cilja da Evropa bude u miru, celovita i slobodna -, navedeno je u pisanom odgovoru neimenovanog portparola Stejt departmenta.

U odgovoru se dodaje da je Entoni Blinken, novi državni sekretar, tokom pretresa u Odboru za spoljne poslove američkog Senata, rekao da pozdravlja napore administracije bivšeg predsednika Donalda Trampa u vezi sa dijalogom Beograda i Prištine.

- “Kao što znate, izabrani predsednik (Bajden) je u prošlosti proveo dosta vremena u tim zemljama. Mislim da deli uverenje da postoje stvari koje možemo učiniti kako bi Kosovo napredovalo, a nadam se, i Srbije - podseća se u odgovoru Stejt departmenta Glasu Amerike na izlaganje državnog sekretara Blinkena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (4)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove