PREMIJERKA BRNABIĆ: Ispravićemo odluku o naknadama za porodilje, ministar Mali već radi na tome

Tanjug

25. 01. 2021. u 12:26

PREMIJERKA Ana Brnabić izjavila je danas da će u najkraćem roku biti ispravljena odluka o umanjenju naknade za porodiljsko bolovanje, jer su poslodavci koristili mere džave tokom pandemije, i naglaslila da trudnice i porodilje ne smeju da budu kolateralna šteta krize izazvane pandemijom.

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ: Исправићемо одлуку о накнадама за породиље, министар Мали већ ради на томе

Foto arhiva

Brnabićeva je kazala da je Vlada Srbije dobila pismo od roditeljskog portal Bebac u kome se ukazuje na taj problem i zahvalila im što su skrenuli pažnju na to.

- Ministar (finansija) Siniša Mali već radi na rešavanju tog problema i garantujem da će on biti ispravljen u najkraćem mogućem roku - rekla je premijerka novinarima u Skupštini Srbije, gde je učestvovala na konferenciji Ženske parlamentarne mreže, posvećene stanju rodne ravnopravnosti u Srbiji.

Roditeljski portal Bebac saopštio je ranije da je država ponovo umanjila plate porodiljama zbog toga što su poslodavci koristili mere države tokom pandemije i da će porodiljama i trudnicama biti umanjena naknada zarade na porodiljskom bolovanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024