SRAMAN POTEZ PRIŠTINE: Arlovu zabranjen ulazak na Kosmet, pošao da podeli deci stipendije i paketiće!

Novosti online

27. 12. 2020. u 21:11

CARINSKI službenici i pripadnici tzv. Kosovske granične policije danas popodne na administrativnom prelazu Jarinje na putu Raška-Leposavić ponovo nisu dozvolili ulazak na teritoriju Kosova i Metohije predsedniku banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu Miloradu Arlovu.

СРАМАН ПОТЕЗ ПРИШТИНЕ: Арлову забрањен улазак на Космет, пошао да подели деци стипендије и пакетиће!

Foto: Printskrin

- Ponovo mi je uručen nekakav nazovi dokument AKI ("Kosovska obaveštajna služba") Ministarstva unutrašnjih poslova (tzv.) Kosova, kojim mi se zabranjuje ulazak na Kosovo i Metohiju - rekao je Arlov navodeći da je sada jasno da nekome smeta njegova humanitarna aktivnost i aktivnost banjalučkog odbora.

Arlov je trebalo da sutra u Hramu Svetog Dimitrija u severnoj Kosovskoj Mitrovici uruči četvoromesečne stipendije koje anonimni donatori u mesečnom iznosu od po 100 evra obezbeđuju za šestoro srpske dece sa Kosmeta, troje iz srpskih sredina južno od Ibra i troje sa severa Kosmeta.

Arlov je takođe trebalo da podeli oko 1.000 novogodišnjih paketića deci iz izolovanih srpskih sela Banje i Suvo Grlo u opštini Srbica, deci u Osojanskoj kotlini i deci iz opština Peć, Klina i Orahovac.

Novogodišnje paketiće trebalo je da uruči i deci sa poteškoćama u razvoju - članovima udruženja "Podrži me" iz Kosovske Mitrovice a takođe je trebalo da obiđe i radove na izgradnji Dnevnog centra "Podrži me - 9.januar" , čiju gradnju, posredstvom Odbora za pomoć Srbima na KiM, finansiraju građani, organizacije i institucije iz Republike Srpske.

- Uprkos zabranama da uđem na Kosovo i Metohiju i deci i njhovim roditeljima prenesem reči podrške vršnjaka i građana Srpske neću odustati od prikupljanja pomoći našem narodu na Kosmetu i neću stati sa gradnjom Dnevnog centra jer je očigledno da upravo gradnja centra i pomoć deci predstavlja trn u oku nekome na Kosovu i Metohiji - dodao je Arlov najavljujući da će ukoliko epidemiloška situacija dozvoli oko hiljadu dečaka i devojčica u junu mesecu boraviti u Srpskoj u okviru devete po redu akcije "Spojimo decu sa Kosova i Metohije i Republike Srpske".

Stipendije će biti uručene sutra na teritoriji opštine Raška, a novogodišnji paketići će biti uručeni deci preko rukovodstava opština Istok, Srbica, Klina, Orahovac i Peć.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?