ŠEŠELJ UPOZORIO ŠTA SE SPREMA: Amerikanci kreću na Vučića, tri „fronta” protiv Srbije (VIDEO)

Novosti online

17. 12. 2020. u 19:59

PREDSEDNIK SRS prof. dr Vojislav Šešelj rekao je u jutarnjem programu Hepi televizije da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić postao smetnja Amerikancima i da spremaju novog lidera proevropske opozicije.

ШЕШЕЉ УПОЗОРИО ШТА СЕ СПРЕМА: Американци крећу на Вучића, три „фронта” против Србије (ВИДЕО)

Foto: EPA

Šešelj smatra da je ponovno pojavljivanje Medlin Olbrajt je poruka da se nastavlja stara politika prema Srbiji.

- Server je profesor na prestižnom univerzitetu i Bugajski je uticajan mislilac. Olbrajt i Engel su klasični albanski plaćenici. Svi oni su veoma uticajni u SAD. Srbe čekaju nova iskušenja, kampanja će ići i iz Evrope i okruženja, da se prizna tzv. Kosovo, da se ukine Republika Srpska i da se sruši Vučić jer je on personalno sad postao smetnja. On je vešto diplomatski manevrisao sa velikim silama, igrao na konopcu što se kaže i uspevao ovih osam godina. Sada će to teško ići. Amerikanci spremaju novog lidera proevropske opozicije. Niste mi verovali dok niste čuli to od Olbrajtove. Amerikanci će odabrati kandidata za predsedničke izbore, daće veliki novac i ići će na to da obore Vučića – kaže Šešelj.

On smatra da Đorđević, Đilas i Jeremić nemaju nikakve šanse.

- Đorđević je kao neki ruski čovek, a kupio značku FSB-a u Moskvi na ulici, da ga neko od ruske tajne službe video sa tim još bi ga izmlatio. On je otpisan kad je izjavio da je Vučić dobio 1000 dolara za građane Srbije, ali im nije podelio nego zadržao za sebe. Ništa luđe nisam čuo još od Mlađana Dinkića koji je lagao da će deliti 1000 evra da bi Tadić dobio izbore. Dosmanlije su sve lagale i uništile i ono malo fabrika što smo imali, pokrali zlato, sve oteli – priča Šešelj.

Lider radikala navodi da je Vučić usmerio svu pažnju na sebe.

- Mnoge stvari zavise od Vučića i on je sebe doveo u tu situaciju. Trebalo je da poverava zadatke drugim kadrovima, proverava ih, pa da ih koriguje i da im da šansu. On je sebe stavio u centar i sve ide na njega. Izdaće ga. Ima časnih ljudi u vladi, ali i opasnih. Zorani Mihajlović zlo iz očiju viri, ona pravi incidente, videli ste šta je uradila sa Bajatovićem, kada ga je njeno obezbeđenje izbacilo. Ne možete tako ponižavati ljude, morate biti ljubazni, ja sam ljubazan prema svima, a bahat prema bezobraznima i izdajnicima. Saosećam sa svim našim ljudima koji teško žive i sa siromašnima – rekao je Šešelj.

Šešelj kaže da Srbiju može zaštititi Rusija, ali mi moramo da uradimo više u pravcu približavanja.

- Amerikanci imaju bazu na teritoriji Srbije, onda to treba omogućiti i Rusima – kaže Šešelj.

(Alo)

Anketa

Da li ste optimisti u pogledu nove američke administracije?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

Deki

17.12.2020. 22:09

Sad je neuporedivo lakse nego 1991-1995, jer Rusija sad nije slaba ... tako da imamo srece, s tim sto ne možemo ocekivati neko ekonomsko blagostanje...

Željko

19.12.2020. 02:41

@Deki - Mada, kada bi NIS počeo da plaća rudnu rentu kao što Gasprom plača u Rusiji, to bi nas bar poguralo ka ekonomskom blagostanju.

Boki

18.12.2020. 07:29

Od Amerike nikada nismo imali dobrog, istorija je pokazala. Pa ni novoizabrani presjednik Bajden koliko vidim je anti srpski otjentisan. U Rusiju bi mogli da vjerujemo iz dva razloga, prvi jer su većina pravoslavci i mnogo su ojačali vojbo i ekonomski za vrijeme Putina, adrugi razlog je što Putinovi daleko porijekli i korijeni iz Srbije tj. sa teritorije današnjeg Kosova.