BAJDEN DELI RS NA DVA DELA? Srđa Trifković upozorio na NATO planove koji udaraju na temelje srpstva (VIDEO)

Novosti online

11. 12. 2020. u 14:59

БАЈДЕН ДЕЛИ РС НА ДВА ДЕЛА? Срђа Трифковић упозорио на НАТО планове који ударају на темеље српства (ВИДЕО)

Foto: Printskrin/Novosti ilustracija

ISTORIČAR prof. dr Srđa Trifković komentarisao je u jutarnjem programu tv Hepi saslušanja u Spoljnopolitičkom odboru Predstavničkog doma SAD na temu Balkana.

- Oni su se založili za temeljnu deviziju Dejtona, za ukidanje entiteta, za uvođenje principa ,,jedan čovek - jedan glas", za zabranu političkog delovanja Milorada Dodika i njegovih bliskih saradnika, na osnovu tvrdnje da sarađuju sa korumpiranim ruskih oligarha, i za dovođenje garnizona NATO u Brčko, čime bi se RS presekla na dva dela. Takođe su se založili i za finansijski i svaki drugi pritisak, ne samo na RS, već i na Srbiju, da se u ceo taj posao ne meša. Ovo je za mene, sasvim očekivana ofanziva, istih onih krugova koji se nikada nisu pomirili sa Dejtonom i koji su uvek smatrali Srpsku nelegitimnom tvorevinom - izjavio je Trifković.

Profesor je rekao da je RS u opasnosti.

- Za strahovati je da će upravo iz Vašingtona biti predstavljeno briselskoj birokratiji, Berlinu i Parizu zajedničko delovanje po pitanju revizije Dejtona i priznanja lažne države Kosovo, kao dokaz da saradnici sa obe strane Atlantika mogu ponovo da uspostave saradnju - rekao je prof. dr Srđa Trifković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

maniks

11.12.2020. 15:06

Hitno od Putina traziti da rasporedi oruzane snage Rusije u RS dok ne bude kasno. To je jedini spas za RS i Srbiju jer posle RS dolazi Srbija na dalje rasparcavanje.

OZBILJAN ISTORIČAR

11.12.2020. 15:09

A, izvinite da li to govori Srđa Trifković ? Onaj isti,što je preko BBC danima oglažavao Slobodana Miloševića kao ,,diktatora i najveće zlo Srbima... " ! Nemojte molim vas da nas Srbe, taj i takav lik, čuva i brine o našoj budućnosti. Bilo bi dobro da malo prelistate njegov deo karijere kao dopisnika BBC za Jugoslaviju. Hvala na objavi.

Pedja

11.12.2020. 16:21

@OZBILJAN ISTORIČAR - To sto je Trifkovic tada govorio i ocigledno zestoko gresio,ne znaci da ovo sto sada govori ne treba uzeti veoma ozbiljno

Perun

11.12.2020. 22:17

Под хитно тражити од Русије да отвори војну базу у Србији и то што ближе Дрини. Уз ово да војни бродови уведу дежурство у Јадрану. Под хитно активирати планирани обавезан војни рок и обуку резервног састава.