PRETNJE VUČIĆU SU PRETNJE SVIM GRAĐANIMA: Selaković - "Staćemo na put onima koji žele da sruše Srbiju"

Novosti online

06. 12. 2020. u 10:31

ČLAN predsedništva SNS oglasio se povodom novih pretnji predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

ПРЕТЊЕ ВУЧИЋУ СУ ПРЕТЊЕ СВИМ ГРАЂАНИМА: Селаковић - Стаћемо на пут онима који желе да сруше Србију

Foto: Ž. Knežević

Srbija i njeni građani uložili su godine truda kako bismo naše društvo učinili boljim, međutim postoji očito grupa pojedinaca, koje iz patoloških razloga, ili zato što to čini po nečijem diktatu, nastoje da naše društvo dovedu u stanje konflikta i samorušavanja - navodi Selaković.


- Pretnje predsedniku Aleksandru Vučiću i Srpskoj naprednoj stranci zbog toga što, uz podršku ogromne većine građana, našu zemlju nastoje da vrate na put razvoja i stalnog napretka, jesu pretnje ne samo nosiocima političkih funkcija, već svim građanima čijom voljom nastojimo da Srbiju učinimo boljom, stabilnijom i uspešnijom zemljom.

- Kada smo osuđivali nošenje vešala na demonstracijama pokušali su da nas ismevaju, a sada smo svedoci da su pretnje vešanjem postale, nažalost, deo folklora i svakodnevne političke frazeologije malobrojnih ekstremista u Srbiji. Ipak, to što su uobičajne ne znači da su normalne i dopustive, i zato u interesu našeg društva moraju da se preduzmu svi potrebni koraci kako bi se pretnje i verbalno nasilje zauvek prognali iz našeg društvenog života - kaže član predsedništva SNS.

- Očekujem da nadležne pravosudne institucije oštro i pravično reaguju u ovakvim situacijama, sa svešću koliko je opasno ono što se događa.

- Naše društvo mora da stane u odbranu, ne samo političke kulture, već i sopstvenog prava na uspeh, koje neki očigledno pokušavaju da mu uskrate.

- Uveravam građane Srbije da nikada niko više neće biti snažniji od države i njenih institucija, da na našim ulicama neće vladati pravo bezobraznijeg i+ agresivnijeg, i da ćemo svim snagama koje su nam na raspolaganju stati na put onima koji Srbiju žele da sruše i vide na kolenima - zaključio je Selaković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (186)

KAKVA KLOPKA: Ovako je policija nadmudrila huligane i pohapsila aktere velike tuče navijača pred večiti derbi (FOTO/VIDEO)