OBRUČ 2020: Pogledajte kako se srpska policija izborila protiv terorista, Vučić u dve reči sve opisao (VIDEO)

Novosti online

19. 11. 2020. u 16:55 >> 17:37

DANAS je održana antiteroristička taktičko-pokazna vežba "Obruč 2020" na Novom Beogradu.

ОБРУЧ 2020: Погледајте како се српска полиција изборила против терориста, Вучић у две речи све описао (ВИДЕО)

Foto: MUP

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvuje antiterorističkoj taktičko-pokaznoj vežbi "Obruč 2020" ispred Palate "Srbija" u Beogradu, a prisutni su i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, kao i predsednik Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i direktor policije Vladimir Rebić.

17:30 - O Čabi Deru

- Dobio sam informaciju da je istina da je plaćeni ubica Čaba Der danas policiji u Budimpešti otkrio da je dobio ponudu od dve različite kriminalne organizacije s naših prostora da me ubije.

- Nemam baš nikakav strah. Ne interesuje me šta ko pokušava da uradi - rekao je Vučić. 

17:28 - Vučić: Molimo se Bogu za patrijarha

Vučić je rekao da je patrijarh SPC Irinej u teškom stanju i da se molimo Bogu za njegovo zdravlje.

- Naše je da se molimo Bogu za zdravlje patrijarha Irineja koji je svojim delima zadužio celokupni Srpski narod - rekao je predsednik na pitanje o zdravstvenom stanju poglavara SPC.

17:24 - Vučić - Čestitam policiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je pripadnicima policije Srbije na uspešno odličnoj pokaznoj vežbi.

- Prvi put su na prostor koji nije pripremljen za sletanje helikoptera, mogu da dejstvuju. Videli ste koliko se nisko spustio ovaj H-145. Ja sam se plašio da ne udari u bandere.

Pripadnici MUP-a su garant bezbednosti i sigurnosti građana Srbije, poručio je večeras predsednik Aleksandar Vučić, nakon antiterorističke taktičko pokazne vežbe MUP-a "Obruč 2020". Od njih u narednim danima i nedeljama koji su pred nama očekujemo rezultate. Ne samo u Beogradu, već i cela Srbija mora da bude sigurna, bezbedna i da u potpunosti pobedi kriminal i mafiju - rekao je Vučić.  

17:20 - Uspešno završena vežba "Obruč 2020".

- Vrlo dobro - rekao je predsednik Vučić učesnicima vežbe.

17:19 - U poslednjoj fazi vežbe pripadnici MUP-a su upotrebili robota za uklanjanje eksplozivne naprave i dron za izviđanje terena.

17:16 - Teroriste sve vreme na nišanu drže snajperisti. 

Zatim je prikazano rešavanje talačke krize u javnom objektu od strane pripadnika SAJ-a i Žandarmerije nakon čega počinje potraga za odbeglim teroristima.

17:13 - Dolaze i borbeno-oklopna vozila "Miloš" i "Lazar". 

Piloti helikoptera koriste naočare za noćno letenje i osmatranje koje omogućavaju izvođenje najsloženijih operacija noću.

17:07 - Stiže i helikopter koji jedinicama na zemlji dostavlja informacije o kretanju terorista.

Poteru za teroristima preuzimaju dva tima, Interventne jedinice 92.

Helikopter "erbas h145" sve vreme potere osvetljava trasu kojom se kreću teroristi i obaveštava o njihovom kretanju patrole interventne jedinice.

17:05 - Prva simulacija je predstavljala napad terorističke grupe na javnom mestu iz dva pravca. Na mesto napada je brzo stigla interventa jedinica i počela je razmena vatre sa teroristima. Pristiže i prva ekipa Hitne pomoći.

17:00 - Predat raport predsedniku Vučiću

Pukovnik policije Vladan Mirković predao je raport predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

- Cilj vežbe je prikaz sppremnosti specijalističke obučenosti - rekao je u raportu Mirković.

Amok predstavlja nasilnički oblik ponašanja u kome dolazi do ubistva ljudi bez odlaganja.

Na ovoj vežbi će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova prikazati veštine i sposobnosti u savladavanju terorista i oslobađanju talaca.

Čitava vežba odvijaće se u noćnim uslovima.

Tokom vežbe svoje veštine i opremu pokazaće pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije, Helikopterske jedinice, Interventne jedinice 92, Policijske uprave za grad Beograd i Sektora za vanredne situacije.

Na vežbi će, pored 250 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, biti angažovano 28 vozila različite namene i pet helikoptera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (33)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)