POZITIVNIH 43 ODSTO: U Pirotskom okrugu korona se ne smiruje

V.Ć.

11. 11. 2020. u 17:00

ПОЗИТИВНИХ 43 ОДСТО: У Пиротском округу корона се не смирује

Foto: V. Ćirić

OD 56 jučerašnjih uzoraka sa područja Pirotskog okruga, sumnjivih na kovid 19, pozitivno je 20.

Pirota je pozitivno 5 briseva, iz Dimitrovgrada 13 i, iz Bele Palanke 2. Danas je u laboratiriju niškog IZJZ , sa područja Pirotskog okruga poslato 27 uzoraka, kažu u pirotskom ZZJZ.

- Od 2. do 10.novembra, sa područja okruga uzorkovan je 241 bris, od kojih je 105 pozitivno, što znači da je procenat zaraženih 43 odsto. U poređenju sa drugim talasom epidemije,kada je laboratorijski bilo potvrđeno 210 slučajeva, sada u trećem talasu, beleži se nagli porast broj obolelih i to u populaciji između 30 i 60 godina. Reč je o radno aktivnom stanovništvu, članovima porodica, roditeljima, deci-saopštava ZZJZ u Pirotu.

Tokom cele epidemije, zaraza je laboratorijski potvrđena u 507 slučajeva, a preminulo je 29 osoba. Na grudnom odeljenju pirtoske Opšte bolnice trenutno se leči 10 pacijenata, a jedan bolesnik je iz Dimitriovgrada prebačen u niški Klinički centar. Epidemiološka situacija u Pirotu i Dimitrovgradu je nepovoljna, a u Babušnici i Beloj Palanci nesiguirna-poručuju stručnjaci pirotskog ZZJZ i pozivaju na dosledno poštovoanje svih preventivnih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)